- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Gdzie mogę sprawdzić czy mój adres jest w trakcie realizacji do podłączenia światłowodu, lub czy jest już taka możliwość? Dodam, że przez tydzień były montowane na słupach skrzynki oraz były prowadzone kable światłowodowe i od tygodnia nic nie wiadomo co dalej, a jestem ciekaw, kiedy mniej więcej będzie możliwość podłączenia. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Res_13 widzę że na stronie Wyszukiwarka UKE są dostępne tylko 4 adresy co do planowania rozbudowy POPC ale znalazłem tą stronę internet.gov.pl. Mieszkańcy budynków w całej Polsce mogą sprawdzić, jaki jest u nich zasięg. Po wejściu na stronę i podaniu adresu wyświetli się mapa. Trzeba ją powiększyć, by na budynkach ukazały się znaczniki – niebieskie kropki, gdy jest internet i białe, gdy ofert brakuje. Jeżeli wpisuje się dane czyli Głowno ul. ks. Stanisława Konarskiego to pojawiają się numery budynków abyś mógł sprawdzić swój budynek musisz przybliżyć i kliknąć na swój numer domu.Jeśli klikniesz to znajdziesz takie informacje jak:
Zgodnie z przepisami prawa, nazwa przedsiębiorcy jest ukryta.
- medium transmisyjne: światłowodowe
- rodzaj usługi: hurtowa
- maksymalna przepustowość (downlink): 1000 Mb/s
- planowany termin rozpoczęcia świadczenia usług: 31.12.2023
- status: w realizacji
Widzę że w jednym budynku nie ma planowanej rozbudowy nr 26 może nie zostało zgłoszone.
@Res_13według tych danych planowany termin rozpoczęcia świadczenia usług: 31.12.2023
Przesyłam Ci linka gdzie to możesz sprawdzić https://internet.gov.pl/map/?center=2195029.198223654%3B6795151.692121218&zoom=17.603184390246234
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak sprawdzić kiedy będzie możliwość podłączenia światłowodu?
@Res_13 czy realizacja jest z programu POOC, czy inwestycja własna?
Najlepiej realizującego inwestycję podpytać, monterów, którzy kładli światłowód. To że został położony, nie znaczy, że już gotowe do podłączenia. Może jeszcze potrwać kilka tygodni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Res_13 tu masz podpowiedzi fazie szukać info
Punkt 8. Warto napisać do zespołu cppc zapytanie o realny termin inwestycji
W tym wątku masz adresy mailowe
Na stronie UKE w zakładce "sprawdź zasięg" będzie widać jakie firmy świadczą jakie usługi na Twoim adresie, a może i plany inwestycyjne będą ujęte. https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/
Jak chcesz, podaj adres, my znajdziemy😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wydaje mi się, że to POPC. Przez tydzień na 3 samochody robili to, konfigurowali/spawali mufy, zakładali, zdejmowali no i teraz od tygodnia jest cisza. Z tego co dowiedziałem się od montera, to jest to robione dla Orange, a na końcu ulicy już zaczyna się Toya. Myślałem, że to kwestia tygodnia jak będzie można już ubiegać się o podłączenie, a jednak na stronie orange nadal mam ofertę zwykłego miedziaka do 80mb/s.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o adres, to jest to Głowno (95-015), ul. Konarskiego. Sprawdzałem wcześniej w sumie na stronie https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/ i tam nawet nic nie ma, a co dziwne powinno, bo cała infrastruktura wisi na słupach gotowa już.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie jak skończyli kłaść światłowody na ulicy to minęło od 3-4 tygodni zanim baza została zasilona w nowe adresy. Cierpliwości. Zdecydowanie szybciej to było w przypadku bloków. Tam po kilku dniach były mieszkani gotowe do składania zamówień.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie firma lokalna realizowała z własnych środków, to od położenia światłowodu do podłączenia internetu czekałem około miesiąca. Na wsi realizowane było z programu POOC, to czekałem 1,5 roku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Res_13 Ja nie znajduję żadnych info na temat inwestycji w twojej miejscowości. W tym rejonie operuje Fiberhost, ale u nich tez zero informacji. Złap techników, bo to może być firma lokalna, która podpisała umowę o wykorzystanie słupów...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu mozesz zobaczyć czy realizowane jest z POPC https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/
Na Konarskiego jest dostepne 4 adresy od TOYA
Zas na SIDISIS.PL napisane jest, ze sa planowane inwestycje na twojej ulicy
U mnie podwieszali/kopali w styczniu z POPC i dopiero po 6 msc będzie możliwość podlączenia moj temat
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Res_13 widzę że na stronie Wyszukiwarka UKE są dostępne tylko 4 adresy co do planowania rozbudowy POPC ale znalazłem tą stronę internet.gov.pl. Mieszkańcy budynków w całej Polsce mogą sprawdzić, jaki jest u nich zasięg. Po wejściu na stronę i podaniu adresu wyświetli się mapa. Trzeba ją powiększyć, by na budynkach ukazały się znaczniki – niebieskie kropki, gdy jest internet i białe, gdy ofert brakuje. Jeżeli wpisuje się dane czyli Głowno ul. ks. Stanisława Konarskiego to pojawiają się numery budynków abyś mógł sprawdzić swój budynek musisz przybliżyć i kliknąć na swój numer domu.Jeśli klikniesz to znajdziesz takie informacje jak:
Zgodnie z przepisami prawa, nazwa przedsiębiorcy jest ukryta.
- medium transmisyjne: światłowodowe
- rodzaj usługi: hurtowa
- maksymalna przepustowość (downlink): 1000 Mb/s
- planowany termin rozpoczęcia świadczenia usług: 31.12.2023
- status: w realizacji
Widzę że w jednym budynku nie ma planowanej rozbudowy nr 26 może nie zostało zgłoszone.
@Res_13według tych danych planowany termin rozpoczęcia świadczenia usług: 31.12.2023
Przesyłam Ci linka gdzie to możesz sprawdzić https://internet.gov.pl/map/?center=2195029.198223654%3B6795151.692121218&zoom=17.603184390246234
Pozdrawiam 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »