- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak przyspieszyć założenie światłowodu ?
W tej chwili mam Neostradę po miedzi .
Tydzień temu podpisałem umowę o przejściu na światłowód w Orange ale na infrastrukturze firmy Protonet .
W umowie mam napisane że termin montażu wypadnie aż na 22 września .
Czy można by jakoś załatwić sprawę z Orange lub tą firmą protonet aby nieco wcześniej założyli i uruchomili ten światłowód ?
Z góry dzięki za wszelkie porady .
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proponuję zadzwonić do Protonetu, może technik cię przesunie w górę listy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcdW salonie Orange poprosić o zmianę terminu wizyty monterów. Salony czasami mają kontakt do firm partnerskich i mogą zmienić datę wizyty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz w całym moim mieście jest rozwieszony nowy światłowód flibee a już od kilku lat istnieje ten światłowód protonet.
Wcześniej Orange przez kilka lat nie było upoważnione do korzystania z światłowodu protonet a teraz gdy rozwieszają światłowód konkurencji to protonet zgodził się na współpracę z Orange a fiber nie chce udzielić mojego adresu dla Orange.
Dlaczego Orange nie może korzystać z nowego światłowodu za unijną kasę założonego a może ze starego ?
Jeśli od 8 lat mam pakiet love w orange , to trudno żebym przechodził do tego protonetu . Dzwoniłem do biura tego protonetu ; powiedzieli mi , że jeśli jestem ,klientem orange , to tylko z infolinią orange mam rozmawiać o terminie podłączenia a nie z protonetem .
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bez kontekstu trudno zweryfikować Twoje insynuacje. Ogólne są na to wszystko jakieś przepisy i inne uwarunkowania o których niekoniecznie coś wiadomo publicznie. Chyba że pytasz retorycznie, wtedy przepraszam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcd tajemnica handlowa. Może ta stara firma już należy do Orange? Może mniej biorą są udostępnianie sieci? Kto to wie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam dobrą wiadomość ; dosłownie godzinkę temu zadzwonił do mnie konsultant orange i powiedział , że pojawiły się WOLNE SLOTY 😀
I powiedział , że technik orange będzie mógł uruchomić mi światłowód
nie 22 , ale już 1 września .😊 Pod warunkiem że w tym momencie będę już miał gniazdko w ścianie .
Dostałem też sms od orange o treści ; nasz technik przyjdzie zainstalować usługe orange światłowód 1 września .
Ale czy technicy protonetu wiedzą , że , powinni się u mnie pojawić przed tym terminem i zrobić swoje by to się wszystko tak udało na tego 1 września ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcdKonsultant Orange bez porozumienia z Protonetem nie może przesunąć slotu, bo pierwsi na miejsce muszą przyjechać technicy podwykonawcy (właśnie Protonet) i założyć gniazdko optyczne i ONT
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To może ten konsultant najpierw rozmawiał dziś z tym protoneten , a dopiero po tym zadzwonił do mnie ?
Na infolinii TPLINK-a dowiedziałem się dziś , że ich routery
nie obsługują telewizji kablowej orange .
Jeśli tak jest to jaki router inny niż Funbox 3 powinienem kupić
by korzystać ze światłowodu i tv kablowej od orange ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcdPowiem więcej: konsultant nie podałby tego terminu bez konsultacji z Protonetem.Na 100%
Co zaś tyczy modemów alternatywnych, to jeśli będziesz miał już modem z ONT, to sama zamiana będzie możliwa, pod warunkiem odpowiedniego routera (obecność i możliwość konfiguracji VLAN-ów)
Od razu ostrzegam, że o ile temat netu jest prosty do konfiguracji, to z IPTV będziesz miał pod górkę. po prostu na tym trzeba się znać i mieć sprawdzony sprzęt (oczywiście z wyższej półki)-odsyłam do wątków na forum
- « Poprzedni
- Następny »