- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem podobny problem, tylko u mnie to był iPhone 12. U mnie pomogło kilka rzeczy:sprawdziłem, czy w Ustawienia → Ogólne → To urządzenie była dostępna aktualizacja ustawień operatora, bo czasem to się nie aktualizuje automatycznie
no i zrobiłem reset ustawień sieciowych (to trzeba potem od nowa wpisać hasła do Wi-Fi, ale warto, bo rozwiązuje różne dziwne problemy z siecią).
Sprawdź te rzeczy, może któreś pomoże. U mnie po tych krokach już się nie wyłącza samo. Daj znać jak poszło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Iphone 15 i Wi-Fi Calling wyłączające się samodzielnie
@Samotnicknapisał(-a)
@j131napisał(-a)A iPhone jest tu inteligentny i zapobiegliwy - jeśli coś jest nie tak to po cichu rezygnuje z nierokującej technologii na rzecz tej, którą uważa za bardziej niezawodną w danym kontekście.
Pierwsze słyszę aby system telefonu sam wyłączał to ustawienie. Co najwyżej tunel się nie zestawia w danej sieci WiFi.
No właśnie - tunel się nie zestawia i nie ma WiFi calling. Jak zwał tak zwał. Ustawienie nie musi się zmienić żeby nie działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Musi być wyjście na UDP 500, 4500 oraz wsparcie dla ipsec passthrough przez firewall.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomimo mojej szczerej niechęci do iPhona, wyciągnąłem jakiegoś z szuflady i sprawdziłem jak zachowuje się suwak, kiedy odłacze całkowicie wi-fi. Wi-fi calling nie wyłącza się samoczynnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131Serio? Piszesz to do kogoś, kto zęby zjadł na Swift?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Iphone 15 i Wi-Fi Calling wyłączające się samoczynnie
Nie wiem o co ci chodzi, nie mam pojęcia co to jest Swift, ale wiem że bez połączenia z internetem nie da się prowadzić rozmowy, niezależnie od tego jak jest skonfigurowany. Mam nadzieję że co do tego się zgadzamy. Co do reszty jestem skłonny przestać się wymądrzać i na tym swój udział w tym wątku zakończyć.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »