- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam problem z wifi calling na iphone 15. Po aktywacji usługi na karcie oraz w ustawieniach telefonu przez kilka godzin czasami 1 dzień wszystko działa jak powinno, ale po jakimś czasie opcja rozmowy przez wifi w ustawieniach telefonu wyłącza się sama. Miał ktoś może taki przypadek?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem podobny problem, tylko u mnie to był iPhone 12. U mnie pomogło kilka rzeczy:sprawdziłem, czy w Ustawienia → Ogólne → To urządzenie była dostępna aktualizacja ustawień operatora, bo czasem to się nie aktualizuje automatycznie
no i zrobiłem reset ustawień sieciowych (to trzeba potem od nowa wpisać hasła do Wi-Fi, ale warto, bo rozwiązuje różne dziwne problemy z siecią).
Sprawdź te rzeczy, może któreś pomoże. U mnie po tych krokach już się nie wyłącza samo. Daj znać jak poszło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Iphone 15 i Wi-Fi Calling wyłączające się samodzielnie
Bardzo rzadko (wiele miesięcy bez restartu) zdarza się, że telefon nie chce połączyć się z usługą ale problem rozwiązuje restart urządzenia. Jednak w moim przypadku funkcja nie wyłącza się w ustawieniach. Działa Tobie poprawnie VoLTE? Może poproś o zresetowanie usług VoLTE/VoWiFi na infolinii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz najnowszy dostępny iOS?
Ustawienie nie powinno się wyłączać samo. Wcześniej też miałeś taki problem czy dopiero zacząłeś korzystać z VoWiFi?
Restart (nie reset) iPhone robiłeś - to takie niby nic, ale warto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE działa poprawnie
Mam najnowszy iOS. Korzystam z VoWiFi od tygodnia i jak pierwszy raz mi się wyłączyło to myślałem, że może przez przypadek coś kliknąłem, ale powtarza się to dość często. Restart robiłem
Zauważyłem teraz jeszcze jeden problem. Wifi calling na karcie aktywowane, w telefonie też włączone a po włączeniu trybu samolotowego brak Wifi calling 🤔
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kameleon2131 Musi działać w trybie samolotowym (z włączonym WiFi), używam VoWiFi tylko w ten sposób. W jakiej ofercie masz numer?
Pytania dodatkowe: czy ten problem występuje tylko w Twojej sieci domowej? Masz router i WiFi od Orange czy własne urządzenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kameleon2131 Tak jak napisał @Samotnick wifi calling musi oczywiście działać w trybie samolotowym z włączonym wifi i dostępem iphona do internetu przez wifi - sam tak używałem
Wifi calling w iPhone czasami może się samoczynnie wyłączyć po aktualizacji iOS lub po aktualizacji ustawień operatora
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po włączeniu trybu samolotowego trzeba jeszcze ręcznie włączyć WiFi.
Objawy które opisujesz IMHO świadczą o kiepskiej jakości WiFi w Twojej lokalizacji. Zainwestuj w porządne AP. Jeśli np.próbujesz obsłużyć dom lub duże mieszkanie jednym AP, tym wbudowanym w FB to raczej nie ma szans na stabilne działanie tej funkcji. A iPhone jest tu inteligentny i zapobiegliwy - jeśli coś jest nie tak to po cichu rezygnuje z nierokującej technologii na rzecz tej, którą uważa za bardziej niezawodną w danym kontekście.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)A iPhone jest tu inteligentny i zapobiegliwy - jeśli coś jest nie tak to po cichu rezygnuje z nierokującej technologii na rzecz tej, którą uważa za bardziej niezawodną w danym kontekście.
Pierwsze słyszę aby system telefonu sam wyłączał to ustawienie. Co najwyżej tunel się nie zestawia w danej sieci WiFi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick Zdecydowanie masz rację. Pewnie na tym iPhonie wykrzacza się usługa wifi calling. Możliwe, że jest to usterka hardware.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1