- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy czy kiedykolwiek będzie
W jednym z tematów piszesz:
"Z tego co piszesz wynika że jest słup który stoi w pasie drogi i z niego będzie zasilony twój dom i sąsiadki. Jeśli obydwa adresy są w bazie POPC to monterzy przygotują zapas kabla dla sąsiadki i dla ciebie i będzie on wisiał na tym słupie. Podłączenie do domu nastąpi dopiero jak pójdziesz do salonu i zamówisz usługę. Nikt tu niczego nie losuje bo obydwa adresy są przygotowane pod inwestycję światłowodową. Na tym etapie monter fizycznie nie będzie przewieszał kabla ze słupa do domu. Czy to jest jasne? """"
Jaki jest dalszy proces skoro u mnie wisi kabel a w salonie nie mają danych by można było podłączyć neta?
Czy te dane nie pojawiają się dopiero wtedy,gdy kabel fizycznie wisi już na budynku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TomiiiSkoro coś nie jest proste do załatwienia, znaczy, że jest jakaś zagwozdka...i niekoniecznie to brak dobrej woli. Sprawy nie zawsze wydają się takimi jak są naprawdę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przykro mi,ale to jest ewidentnie brak dobrej woli bo jak inaczej nazwać lekceważenie klienta i komentarz "kierownika",który powiedział,że nie odpisują na meile i listy?
Dzisiaj dzwoniłem do salonu orange blisko miejsca zamieszkania i Pan był bardzo zdziwiony zaistaniałą sytuacją.
Mówił,że skoro kable są wyprowadzone,skrzynka OPP (mam nadzieję,że dobrze nazywam) jest aktywana to nie wie co się wydarzyło.
On ze swojej strony ma napisać meila z prośbą o wyjaśnienie.
Tutaj nie brakowało zaangażowania i chęci pomocy.
Rozumiem,że problem może być złożony,ale jeśli nikt nie chce o nim powiedzieć to człowiek jest zwyczajnie rozczarowany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TomiiiTo nie brak dobrej woli, a konkretnej informacji...Precyzyjnej i podanej w sposób zrozumiały. To bolączka korporacji i dużych organizacji...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konkretnie to Ty odpowiadasz😉
Oni w ogóle nie odpisują,więc nie ma co pisać o jakiejś pozytywnej obsłudze z ich strony.
Dziękuję,że pochyliłeś się nad tematem👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii trudno wyczuć. Może ta inwestycja nie jest skończona jeszcze lub nie przekazano informacji do Pionu Sprzedaży. A może ten kabel nie jest przygotowany dla Ciebie tylko pod inny adres?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawa jest bardziej skomplikowana z tego co ustalił @agat13
Kabel z pewnością jest pod mój adres-są etykiety na każdym kablu.
Usługa też jest aktywna w skrzynce.
Co do podłączenia przez innego operatora (wcześniej o to pytałem) nie jest to możliwe dopóki w systemie nie będą mieli,że światłowód jest.
Niestety ostatnią deską ratunku jest UKE i nawet jeśli nic nie zrobi to myślę,że pomoże wpisać mój adres na następny projekt na który są już wpisane inne budynki.
Projekt realizowany z środków KPO
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii ale co Ci ustalił? Napisałem Ci jakie mogą być ewentualne problemy. Nie ma adresu w bazie i żaden sprzedawca Ci nic nie pomoże. Jeśli jesteś pewien że kabel jest przygotowany to albo prace wciąż trwają bo sieć to nie tylko kabel który widzisz przy swoim domu lecz cała infrastruktura od centrali po linię, szafy, kanalizację, przeciski pod drogami itd. Albo druga opcja że sieć nie została formalnie odebrana technicznie lub odpowiednie info nie poszło do Pionu Sprzedaży.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktoś gdzieś popełnił błąd ale nie wiem czy na etapie projektu czy już na etapie końcowym przez co jestem "martwym" punktem dla orange-tak z grubsza 🙂
Projekt już dawno został ukończony i odebrany.
Skrzynka abonencka ze światłowodem jest na przeciw mojego budynku.
Ze skrzynki wychodzą kable dla mojego mieszkania oraz dla innych budynków w których jest już świadczona usługa,czyli w owej skrzynce hula światłowód.
Zobaczymy co UKE ustali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii może problem powstał gdy się okazało że to blok wielorodzinny a nie osobne domki. Przygotowane kable sugerują że to przyłącza do domów jednorodzinnych. W Twoim przypadku powinni byli inaczej wykonać przyłącze o czym pisałem wcześniej. Zresztą już sam fakt że ten budynek pojawił się w planach jest bardzo dziwny ponieważ ogólnie tego typu inwestycje kierowane są do zabudowy jednorodzinnej.