Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak szybko aktualizowana jest informacja o rozbudowie infrastruktury?

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

Witam.

Niestety na obecną chwilę posiadam Neostradę o prędkości do 20 mb. Z moich uzyskanych informacji od techników Orange, wynika że nastąpiła wymiana kart sieciowych w budynku rozdzielni. W związku z tym że mieszkam kilka metrów od w/w miejsca, podobno przy obecnych kartach mogę mieć prędkość do 80 mb (kabel miedziany - światłowód może za kilka lat)). Na stronie Orange, przy sprawdzaniu adresu, nadal jest tylko 20 mb. Gdzie mogę zgłosić jakieś przyspieszenie tej sprawy? Albo jak długo trwa aktualizacja takiej wymiany kart?

3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19983
  • 57772
  • 784

@miras000 dowiaduje się u konsultanta, infolinia, czat, salon. Na stronie czasami nie zawsze od razu są aktualizowane informacje. Być może uda się podpisać umowę z nową prędkością. Proponuję online, aby można było odstąpić od umowy, jak coś się nie zagra.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59390
  • 722

@miras000  na to nie ma niestety terminów. Kart i obiektów jest tyle, że nikt nie przewidzi procesu pozyskiwania z innych obiektów kart, które zostały wyłączone, lub zakupu nowych ( raczej nieprawdopodobne przy podejściu do miedzi) 

Procesy adaptacyjne są tajemnicą techniczno -handlowa operatorów. Tego się nie podaje do publicznej wiadomości, więc....na to nikt nie odpowie nie znając sytuacji czy adresu...

Jeśli bardzo chcesz wiedzieć, napisz do Skierniewic z pytaniem o terminy przybliżone. Może uzyskasz odpowiedź, choć to nieco wątpliwe

Śledź stronę "mapa zasięgu" i tyle 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2774
  • 10249
  • 54

@miras000 tego się nie dowiesz. Nie wiadomo nawet czy informacje od technika są miarodajne. Kart komutacyjnych i teletransmisyjnych jest masa. Mogli wymieniać cokolwiek ale bez związku z Tobą.