- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy czy kiedykolwiek będzie
To jest wioska,więc nikt raczej nie patrzy czy to budynek jedno czy wielorodzinny bo co parę domów tak jest.
Niestety na ten moment ja nie jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej.
Przez ten błąd budynek nie jest też wpisany do następnego projektu,także czas najwyższy to wyjaśnić.
Budynek posiada 5 mieszkań i też tyle kabli jest wyciągniętych i ponumerowanych także w projekcie musiało być to uwzględnione.
Nie wiem kto tak to zaprojektował,ale wiem,że w trakcie tych robót była zgoda na podciągnięcie kabli do piwnicy-nie zrobili tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Osobiście nie widziałem ani nie słyszałem aby w ten sposób czyli pięć osobnych kabli wieszać do okien bloku wielorodzinnego. Taka radosna twórczość była w PRLu. Teraz wytyczne dla projektantów wyraźnie mówią jak ma być zasilony budynek wielorodzinny. Coś musi być na rzeczy skoro przygotowali kable a adres nie jest dostępny sprzedażowo. Może czekają na firmę która tą partyzantkę zrobiła aby to dokończyć lub przebudować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Radosna twórczość Nas otacza🤣
To nie jest blok a spory dom poniemiecki w którym co prawda jest piwnica,ale nie ma w niej zasilania.
Jak w takmi razie powinni puścić kable biorąc pod uwagę,że w piwnicy nie mogą zainstalować żadnego urządzenia pobierającego prąd?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii skrzynka światłowodowa główna OPP w budynku nie potrzebuje prądu do zasilania tak jak cała Infrastruktura światłowodowa w budynku, zasilania w prąd potrzebują sprzęty w mieszkaniu np. modemy/routery, dekodery, zewnętrzne ONT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To ja już nie wiem co mogło pójść nie tak,ale nawet gdybym wiedział to i tak nic nie zdziałam 😉
Dzięki wszystkim za pomocne wpisy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Otrzymałem odpowiedź z UKE (w skrócie),że operator wyraził chęć podjęcia próby dorejonizowania adresu.
Oby na chęci i próbie się nie skończyło😉
Jeśli się nie uda to trudno,już nic nie wymyślę😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii to taka klasyczna odpowiedź. Możesz jeszcze zrobić zdjęcia tych kabli, budynku, opisać sytuację i zapytać ironicznie kiedy możesz się spodziewać podłączenia tego kabla do mieszkania bo jesteś zainteresowany usługą. Może ktoś tam to przeczyta i ruszy temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cały opis wraz ze zdjęciami był dołączony do wniosku UKE
Ponadto wykazałem,że z owej skrzynki świadczona jest usługa.
Ta odpowiedź kierowana była do UKE
Ze mną nawet nikt nie chciał dyskutować😀
Na odpowiedź czekałem dłużej,ponieważ orange prosiło o przedłużenie terminu na odpowiedź.
Niestety całkiem możliwe,że nawet nikt z orange się ze mną nie skontaktuje,ale cóż głową muru nie przebiję😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak w ogóle to kiedy waszym zdaniem rusza nowe inwestycje z KPO?
14 dni na uprawomocnienie ale zima to pewnie dalej nic ,...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z KPO???, przecież żadnych środków jeszcze Polsce nie przyznano...