Nie można wyświetlić tego widżeta.

Internet światłowodowy czy kiedykolwiek będzie

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 168
  • 494
  • 2

Środki przyznano,ale nie wypłacono i z tego co wiem projekt powinien ruszyć nawet,gdy środki będą "wisieć".

Tak się składa,że jakiś miesiąc/dwa temu chodziło dwóch techników i okazało się,że przygotowują projekt właśnie z kpo.

Planowana data rozpoczęcia budowy to przyszły rok.

Powyższe dotyczy mojego miejsca zamieszkania i czuję,że też będzie wesoło,chociaż to miasto,więc może nie będzie tak źle😉

Temat jest o miejscu zamieszkania rodziców-tak by nikomu nie zamieszać.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29507
  • 271

@slav72napisał(-a)

Z KPO???, przecież żadnych środków jeszcze Polsce nie przyznano...

Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło o to że nie wypłacono, a nawet jak wypłacą żeby nie okazało się że ich zabraknie na niektóre projekty, skoro na przykład okazało się że laptopy dla ucznia poszły z tych przyszłych środków, a nie powinny bo miały być z innych więc na coś może zabraknąć...

Edyta:

Faktycznie temat o czymś innym, dopiero jak cofnąłem się do początku zauważyłem...najpierw odpisałem na post.

• 612
  • 1586
  • 3

Operatorom przyznano dotacje i oni sobie poradza - zawsze moze byc arbitraz czy proces sadowy bo ... te srodki jakos musza sie znalezc. Umowy przeciez podpisano, terza tylko jakis administracyjny czas na ich uprawomocnienie sie/ procedury odwolawcze konkurencji i teoretycznie operatorzy moga dzialac.

spodziewalbym sie na wiosne juz prac projektowych bo teraz...pewnie sie nic nie uda.

Strasznie Orange urosla konkurencja w postaci PSO.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2758
  • 10136
  • 53

Jaka konkurencja? Ot kolejny gracz na rynku. Coś tam ze stołu wykroi i tyle. Nie ma podwykonawców na rynku a nawet jak ktoś się pojawi to poziom jest mizerny. Przypadkowi ludzie którym trzeba mówić co i jak mają robić. A później podchodzą kilka razy do odbioru technicznego bo ciągle coś jest nie tak jak być powinno. 

• 168
  • 494
  • 2

Jakby co to nic w temacie się nie ruszyło.

Jedynie pracownik uke informował o przekazaniu kontaktu oraz o tym by kontaktować ich jeśli nikt z orange się nie odezwie,ale też by dać im trochę czasu😉

Dam znac i temat dokończę lub zakończę😀

• 168
  • 494
  • 2

Dzisiaj otrzymałem sms oraz meila,że adres jest już w zasięgu usługi i mogę ją zamówić na orange lub poczekać na kontakt doradcy.

Czy wiecie jak długo się czeka na to by adres był widoczny na ich stronie www oraz na stronie gov?

Ciekawe czy faktycznie światełko podciągną bo fizycznie nikt się ze mną nie kontaktował 😉

• 2758
  • 10136
  • 53

@Tomiii na to nie patrz bo sprzedawcy często wychodzą przed orkiestrę. Ja dostaniesz sms o terminie montażu to będzie blisko.

• 168
  • 494
  • 2

@marder 

Jakiego montażu?

Tam kabel wisi od 3 lat i dopiero coś się ruszyło,gdy uke zainterweniowało-wysłali im zdjęcia/opis itd.

Orange obiecało kontakt bezpośrednio ze mną,ale tego nie zrobiło aż dzisiaj patrze sms/meil,że światełko jest.

Kolega z forum pisał,że w bazach danych również widzi mój adres.

Oczywiście może się okazać,że to jeden wielki błąd😉

• 2758
  • 10136
  • 53

@Tomiii Przez montaż rozumiem że musi pojawić się monter i ten kabel jeśli jest na słupie dociągnąć Ci do domu. Później montaż gniazdka, oraz aktywacja terminala.  

• 168
  • 494
  • 2

@marder 

To ja już nie rozumiem.

W innych tematach czytałem (w sumie chyba nawet Ty to pisałeś),że montaż kabla/przeciągnięcie kabla do domu następuje dopiero po zamówieniu usługi.

Jeśli jej nie zamówię to kabel wisi i czeka.