- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy Orange na światłowodzie innego dostawcy
Witam,
sprawa wygląda tak, że chciałbym mieć u siebie Internet światłowodowy Orange jednakże nadal ta opcja jest u mnie niedostępna, ponieważ na moim odcinku ulicy nie ma rozciągniętego światłowodu, a na sąsiedniej ulicy (ok. 50m) jest dostępny światłowód. Mam z sąsiadem wspólny słup i on chce do tego słupa sobie podciągnąć światłowód z lokalnej konkurencyjnej firmy (dzwonił i powiedzieli że bez problemu mu to zrobią) , zatem pytanie moje jest takie czy jak inny dostawca zamontuje światłowód do naszego wspólnego słupa to czy ja wtedy będę miał możliwość dostępu do Internetu świadłowodowego z Orange?
Zależy mi, ponieważ większość usług już mam w pakiecie Orange więc wolałbym mieć światłowód Orange niż innego dostawcy.
Pozdrawiam
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janr Niestety nie bedzie takiej mozliwości. Jeżeli konkurencja nie wspólpracuje z Orange (a pewnie nie) to nie zgodzi sie na udostepnienie swiatlowodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie wydaje mi się, że współpracują bo na tej sąsiedniej ulicy światłowód rozkładała na pewno ta druga firma a niektórzy mają tam Internet światłowodowy z Orange. Nawet po wpisaniu któregoś z adresów tej sąsiedniej ulicy na mapce zasięgu Orange mają dostępną usługę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Ale skoro dla Orange nie ma mozliwosci podlaczenia to czy po wykonaniu przylacza przez konkurencje Orange wtedy nagle go podłaczy? Dziwne to troche.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dam przykład moich okolic - podolsztyńskie gminy. Nexera poza POPC podłącza adresy komercyjnie. Nexera jest tylko operatorem hurtowym. Więc Orange się pojawia po pewnym czasie.
W innych regionach kraju są też inne lokalne firmy. Kwestia woli współpracy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janr Skoro sąsiad dzwonił i dowiedział się, że o stała ja jest możliwa to i Ty możesz zadzwonić. Podczas rozmowy spytaj czy mają umowę ramową z Orange i czy honorują układ usługi innego operatora na swoich zasobach. Na infolinii Orange też możesz zadać to pytanie ( lub na czacie) mówiąc, że masz net tu i tu z tej o tej firmy u chciałbyś wiedzieć czy możesz mieć net Orange. Informacja to podstawa... Wiesz, że ludzie mają na sąsiedniej ulicy taki duet więc zapytaj ich jak załatwili ten mariaż i tyle... koniec języka za przewodnika
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj