- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
W zeszłym roku w tym okresie (czerwiec-sierpień) wywieszałem plakaty zachęcające do zgłaszania chęci podłączenia światłowodu......W październiku chodził przedstawiciel Orange i zbierał dane osób które byłyby zainteresowane szybkim internetem.A od początku roku widziałem jak była robiona infrastruktura pod światłowód i do tego telefony z pytaniem czy nadal jestem zainteresowany......no tylko że zainteresowanie w mojej okolicy jest za małe (60%) a musi być (85%).Postanowiłem że jeszcze raz wywieszę te plakaty i zobaczę co się będzie dziać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
tu nie chodzi o %. jezeli dany teren jest w planach to predzej czy pozniej prawdopodobnie bedzie podlaczony do sieci.
ankiety ktore orange zbiera nie daja gwarancji ze dany klient po zakonczeniu inwestycji skorzysta z oferty firmy. jest sporo takich klientow ktorzy wyrazaja podlaczenie budynku tylko aby byl w zasiegu sieci. ale czy to z biznesowego punktu ma sens jakis dla orange? co z tego ze 100% deklaracji skoro 30% bedzie chcialo korzystac z uslug.
inna kwestia to taka ze chyba nie ma odwrotu od ftth 😉
szkoda tylko ze tak pozno orange sie obudzilo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Mamy już 14 czerwiec więc do 20 zostało tylko 6 dni a i tak nic nie widać by robili 😞 więc pewnie kolejny dadzą termin pewnie Lipiec.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Po długim oczekiwaniu w końcu widać pierwsze efekty światłowodu 🙂 położyli listwy na ścianie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@AnonimTo czekam na potwierdzenie jak będziesz już miał w mieszkaniu, a może już są możliwości podłączenia pytałeś się na BOK ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Nie pytałem się jeszcze w BOK, firma była dość krótko około 2h od 14-16 porobili troszkę i się zwinęli więc i tak jeszcze muszą dokończyć bo nie wszystkie położone listwy z tego co widzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
U Ciebie przynajmniej coś się już fizycznie dzieje......Bo ja na razie odbieram tylko telefony z informacją że "Zainteresowanie jest na poziomie 60%" jak na razie za mało bo minimalnie musi być 85%....I jeżeli te 85% będzie to pod koniec roku "Może" zaczną podłączać.Więc ja dałem sobie już spokój z tym czekaniem.....bo czekać to sobie można.....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
A jak dzwonisz na numer 510100100 i podajesz swój pesel w celu weryfikacji to automat gadający mówi ci że:
Mamy dla ciebie świetną wiadomość, Jesteś w zasięgu Orange Światłowód więcej informacji udzieli nasz konsultant.
Mi zaczęło tak mówić około miesiąc temu jak składałem awarię linii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Nic nie ma żadnych informacji na infolinii a na czacie ciągle piszą "W ciągu 3 miesięcy nie ma daty podłączenia pod tym adresem"...ale są te telefony więc sądzę że na razie Orange sprawdzają ilość zainteresowania.W ciągu 2 miesięcy miałem 2 telefony.