- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - Olewanie domów jednorodzinnych w Radomiu i nie tylko
Pytasz się o Twój adres a potem o strategię. Od wszystkiego są wyjątki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może jednak zostawisz konkurencje w spokoju, jakoś dają radę. Rozmawiamy o Orange. Niestety, zamieszczasz nieścisłe informacje techniczne na temat mojej ulicy i sposobu podłączenia. Ale pewnie wiesz lepiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety bazuję na tym co jest w necie lub sam pisałeś. A z której strony masz ciągnięte światło od Bohomolca czy od kolejnych numerów na Twojej ulicy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Więc nie bazuj na internecie i danych Orange, bo oni sami nie wiedzą w tym rejonie co mają. Firma od gier sama doprowadziła sobie światłowód, na pewno nie od Orange.Cała ulica jest zasilana od jednego splittera i żadne zasilanie w drugiej strony ulicy nie istnieje. Tam Orange nie ma swojego światłowodu i nigdy go nie miał. I tyle.Ale pewnie niedokładnie wiem. Splitter Mysłowicka 5.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Bazy nie są aktualizowane online, tylko raz na jakiś czas.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Bazy nie tylko że nie są aktualizowane, to jeszcze bardzo niedokładne. @Piotrekk85 pełen szacunek dla Ciebie dla twojej wiedzy o Orange i pomocy dla forumowiczów, ale nie przebijesz mojej wiedzy o ul .Mysłowickiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Jakby mi bardzo zależało na światłowodzie od Orange to już dawno bym miał tylko ja dzięki jednej osobie ale wolałem pomoc @Kierus57 który nie mógł dotrzeć przez wiele miesięcy do osoby decyzyjnej na forum czy w salonach Orange i infolinii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Strategia Orange jest podobna do tej, jak budowanie dróg przez miasta.
Wyremontować drogi a potem robić kanalizacje i zostawić łatane dziury.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
U mnie w tym roku ma być remontowana droga miejska w centrum miasta (pieniądze zapewnione w budżecie), w której znajduje się kanalizacja Orange i przyłącza do domków w zabudowie szeregowej. Pomimo zgłoszeń o zapotrzebowaniu na światłowód nikt do tej pory nie pojawił się by zebrać ankiety i zgody na wejście na posesję. Po wykonaniu remontu drogi mogą być problemy z wykonaniem przyłączy ze względów gwarancyjnych.
Jestem ciekawa czy jeśli orange ma podpisane porozumienie z miastem to jest informowane o tego typu inwestycjach.
Jeśli proces projektowy sieci jest tak długotrwały to wydaję mi się, że powinni zacząć od zebrania powyższych zgód.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
U mnie światłowód jest pociągnięty w mojej gminie i idzie obok mnie (może 50m obok domu) i mi światłowodu nie podpięli a po drugiej stronie rzeki wszyscy co mieszkają obok drogi głównej mają podłączone a tu gdzie ja mieszkam główny kabel idzie na inne miejscowości i nam w moim rejonie nikomu nie podłączyli... Nadmienię że kolega (mieszka w innej części gminy) pytał się tych co rozciągali go czy podłączą mu to powiedzieli że nawet jak by petycje pisał to i tak mu nie podepną... Czy kiedyś jeszcze podłączą mi do domu światłowód?