- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciągłe odmowy w kwestii podłączenia światłowodu. Pomocy!
Wrzucę też ten słup przy szkole ale,żeby zrobić zdjęcie z przodu musiałabym najpierw te krzaki wykarczowac 🫣😅
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja będąc zielony w temacie najpierw spojrzałem na skrzynię OPP (ta czarna na przeciw domu co masz) i policzyłem ile kabli z niej wychodzi-u Cb chyba wszyskie.
Następnie patrząc na słup doszedłem do tego,że z 8 kabli,które wychodzą ze skrzyni tylko 3 idą dalej a 5 jest zawiniętych.
Dopiero później dostrzegłem,że są na nich etykiety.
Po etykietach i gov.pl doszedłem do tego czy faktycznie te 3 domy są podłączone do światłowodu-były.
Przeprowadź małe śledztwo😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet jeśli takowe przeprowadzę to tak jak wspomniał @agat13 bez wprowadzenia do właściwego systemu nic nie zdziałam. Taki mamy durny system. Póki co czekam na odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam jeszcze takie zdjęcie. Może coś lepiej wyjaśni. Na tym samym słupie wisimy razem już przeszlo 20 lat (od słupa przy pasie zieleni do słupa energetycznego) Z tą różnicą,że jemu podłączyli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak. To jest ten słup z którego leci sąsiad i ten sam z którego lecę ja. Mój jest ten z czerwonym dachem przy drodze a jego dom glebiej w tyle za moim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W takim razie napisałem Ci już wcześniej na PW jak on to prawdopodobnie załatwił. Nie ma opcji żeby na etapie inwestycji robili przewieszkę do domu który jest w głębi nie robiąc jednocześnie do Ciebie i innych domów w ciągu ulicy. Jak znasz firmę która odpowiada za utrzymanie sieci Orange w Twoim województwie to możesz do nich się zwrócić z prośbą o przyłączenie. W grę wchodzi jakieś 35 metrów przewieszki nad drogą. Jest to do wykonania pod warunkiem że na splitterze jest miejsce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja tam po zdjęciu nie widzę by jakiekolwiek kable biegły do sąsiada-może jego światłowód jest od innej strony?
Co więcej,wcześniejsze zdjęcie pokazuje,że splitter jest już prawdopodobnie zajęty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii Na zdjęciu z opisem masz widoczny zaczepiony kabel do słupa energetycznego. Są nawet dwa bo jeden miedziany a drugi nowy światłowód.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak,ale od tego słupa (w pasie zieleni) nie widać już żadnych kabli biegnących do domów z tyłu.
Widać natomiast jak biegną wzdłuż drogi,nie w tył.