Masz rację. Są karteczki ale ciężko cokolwiek dostrzec bez drabiny
To jest opis kabla. Gdyby tam były karteczki do domów to już by dawno zrobili skoro już podłączyli sąsiada.
No nie.
Mnie 3 lata podłączali chociaż każdy miał swój wyprowadzony kabel z karteczką.
Sąsiad (mam na myśli sąsiedni budynek) od 3 lat był podłączony a mnie mieli w nosie,ale właśnie dzięki karteczce i dzięki temu,że sąsiad był podłączony to i mnie podłączyli.
Ba,w systemie teraz jest dostępny internet dla wszystkich mieszkań z tego budynku
Tak ale tutaj masz opis kabla, typ, relacja, kto budował i kiedy a nie nr domu. To jest inna sytuacja.
Na dalszych plakietkach są numery domów tylko musiałabym wejść na drabinkę bo z dołu ich nie widać.
Zgadza się,ale nikt nie pisał twierdząco tylko pytająco czy są tam kable przypiasne pod dany dom.
Jeśli masz dobry zoom w tel to da się zrobić dobre ujęcie
@Natka_1990 Weź drabinę i wchodź. Może coś wypatrzysz.
To są kable dosyłowe OKW. Na kablach przy OPP ( ta skrzynka niżej) może coś i jest napisane, ale to i tak nic nie zmienia... liczy się to, co w systemie
Dokładnie. A jeśli nawet byłyby przygotowane kable to nie na tym gdzie jest OPP a na słupie na przeciw domu czyli tam skąd podłączono sąsiada. Zapasy kabli zwinięte w pętlę nie sposób nie dostrzec.
Panowie,co Wy tak pesymistycznie nastawieni jesteście?
Pomagaliście już w wielu tematch i dobrze wiecie,że czasem nawet beznadziejną sytuację idzie rozwiązać.
U mnie wszystkie kable były zawinięte na słupie gdzie jest OPP a dopiero później ciągneli kabel do sąsiada/ów wracając się kilkanaście metrów do poprzedniego słupa-podczas montażu światłowodu w domu.