Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria VoLTE

ROZWIĄZANE
p2225
Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy

Awaria VoLTE

@Anonim bo Orange ma platformę VoLTE od innej firmy. Orange'owa była tworzona przy współpracy z Nokią, a T-mobile'owa z Mavenir Systems. Poza tym pozostałe systemy Orange i T-mobile są inne, więc to nie jest tak, że jest jedna konfiguracja VoLTE, która "wgryzie" się sama w system.

Obecnie VoLTE już u mnie działa. Nie zdziwiłbym się gdyby to samo Orange ją odłączyło żeby im się system "nie przegrzał" Emotikon: Mrugający
Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Awaria VoLTE

@p2225, może specjalny zabieg ze względu na ruch w sieci w tym okresie lub przeskok na nowy rok Emotikon: Szczęśliwy

Anonim
Nie dotyczy

Awaria VoLTE

Wiadomość zawiera hiperłącze

@p2225 @Ron Chyba problem był tutaj

p2225

Awaria VoLTE

W sensie, że był duży ruch w LTE i dlatego? U mnie LTE leciało 50Mb/s. Zresztą rozmowy mają priorytet przed transmisją. 

lancewicz
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Awaria VoLTE

to w końcu działa czy nie działa to VOLTE?

p2225

Awaria VoLTE

Działa.
Wojciech
Poziom 47, Zespół Nasz Orange

Awaria VoLTE

Mam kilka informacji dla wszystkich zainteresowanych VoLTE! Jesteśmy świeżo po aktualizacji oprogramowania usługi. Wiemy jakie mieliście trudności, za które przepraszamy. HD Voice w LTE powinien prawidłowo funkcjonować. Prosimy przetestujcie Emotikon: Szczęśliwy W razie trudności oczywiście informujcie.

p2225

Awaria VoLTE

Również HD Voice z bitrate 23,85 kb/s? Przy połączeniach Orange VoLTE <-> Play VoLTE, po stronie Play jest 23,85 kb/s, a po Orange jest 12,65 kb/s.
Wojciech
Poziom 47, Zespół Nasz Orange

Awaria VoLTE

Nie wiem niestety czy coś było zmieniane. Trzeba przetestować Emotikon: Szczęśliwy

p2225

Awaria VoLTE

Wiadomość zawiera hiperłącze

Jeszcze jedno - u mnie nadal jest problem z zestawianiem połączenia. Gdy mam LTE z sygnałem poniżej -120dBm (z włączonym VoLTE telefon trzyma się LTE do końca) to wywołując połączenie, telefon spada do 3G i wywoływanie zostaje z tego powodu przerwane. W rezultacie rozmówca słyszy tylko sekundę lub dwie swojego dzwonka. Tak jakbym puścił "strzałkę". To nagrała aplikacja po mojej stronie w zeszły piątek: https://youtu.be/DxbtRdPAX0o Skąd ten szum? Telefon LG G6. 

Pamiętam, że chyba w wakacje, przez jakiś krótszy czas przestałem mieć ten problem, ale niestety powrócił i utrzymuje się od początku korzystania z usługi. Gdy ktoś dzwoni do mnie to przy takim sygnale, telefon spada do 3G bez problemu.