- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedłużenie umowy - 5 abonamentów komórkowych
@muddynapisał(-a)@Ron najkorzystniej? Potrzebuję zadzwonić awaryjnie na numer kolegi z USA, który jest tutaj w delegacji. Wystarczy dosłownie minuta. Zamiast po prostu zadzwonić, muszę zrobić "kilka kliknięć" i zapłacić 15 zł za pakiet 10 minut. Minuta będzie mnie kosztować 15 zł.
Albo: dzwonię do niego kilka razy, więc wykorzystuję te 10 minut. W trakcie rozmowy pakiet się kończy. Bach, koniec połączenia. Wkurzam się: kupię w afekcie od razu 100 minut. Płacę 100 zł, potem jednak okazuje się, że to był głupi pomysł, bo rozmawiałem w sumie jeszcze tylko przez 10. Wychodzi "korzystnie" 10 zł za minutę.
Dzięki, pre-paid po prostu nie jest dla mnie. Może to kwestia pierwszych dwóch cyfr numeru PESEL 😉
Do kolegi z USA przebywającego gdziekolwiek dzwonię zawsze z numeru stacjonarnego (Orange VoIP) i nic za to nie płacę. Uprzedzając pytanie: nie muszę w tym celu nawet być blisko domu, klienta VoIP na komórce można odpalić skądkolwiek.
Jeszcze prościej byłoby gdyby kolega zechciał używać komunikatora, ale to jakby nieco inny temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedłużenie umowy - 5 abonamentów komórkowych
Jasne, można inaczej, zawsze znajdzie się jakieś "obejście", ale to tylko przykład, dlaczego nie lubię pre-paid, a w szczególności "pakietów".
- « Poprzedni
- Następny »