Przedłużenie umowy - 5 abonamentów komórkowych

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9470
  • 38934
  • 328

@muddynapisał(-a)

@Ron najkorzystniej? Potrzebuję zadzwonić awaryjnie na numer kolegi z USA, który jest tutaj w delegacji. Wystarczy dosłownie minuta. Zamiast po prostu zadzwonić, muszę zrobić "kilka kliknięć" i zapłacić 15 zł za pakiet 10 minut. Minuta będzie mnie kosztować 15 zł.

Albo: dzwonię do niego kilka razy, więc wykorzystuję te 10 minut. W trakcie rozmowy pakiet się kończy. Bach, koniec połączenia. Wkurzam się: kupię w afekcie od razu 100 minut. Płacę 100 zł, potem jednak okazuje się, że to był głupi pomysł, bo rozmawiałem w sumie jeszcze tylko przez 10. Wychodzi "korzystnie" 10 zł za minutę.

Dzięki, pre-paid po prostu nie jest dla mnie. Może to kwestia pierwszych dwóch cyfr numeru PESEL 😉

Do kolegi z USA przebywającego gdziekolwiek dzwonię zawsze z numeru stacjonarnego (Orange VoIP) i nic za to nie płacę. Uprzedzając pytanie: nie muszę w tym celu nawet być blisko domu, klienta VoIP na komórce można odpalić skądkolwiek.

Jeszcze prościej byłoby gdyby kolega zechciał używać komunikatora, ale to jakby nieco inny temat.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 189
  • 501
  • 8

Jasne, można inaczej, zawsze znajdzie się jakieś "obejście", ale to tylko przykład, dlaczego nie lubię pre-paid, a w szczególności "pakietów".