Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pismo w sprawie przedłużenie oferty i,,, telefon do konsultanta pod płatnym numerem?!

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14384
  • 59087
  • 721

Pismo w sprawie przedłużenie oferty i,,, telefon do konsultanta pod płatnym numerem?!

@bluesmanniaki  to jak dobrze rozumiem: jesteś, dostałeś i masz za darmo połączenie nawet z tą płatną...

To gdzie tu problem? Dla Ciebie jest przedłużenie/odnowienie bezpłatne i tyle...o co właśnie pytałeś w temacie wątku 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 366
  • 2258
  • 0

O rety, kolega niech spokojnie przeczyta początkowe posty 😉

Że przedłużenie jest bezpłatne to jeszcze inna sprawa ale:

Po pierwsze, nie wiedziałem że ten numer 801..... jest bezpłatny dla klientów Orange,

Po drugie, jak jest weryfikowane czy dzwoni klient? Czy to musi być ze stacjonarnego numeru należącego do Orange? Czy z komórkowego (numer w Orange) też będzie bezpłatny?

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1857
  • 8072
  • 66

@bluesmanniakinapisał(-a)

Po drugie, jak jest weryfikowane czy dzwoni klient? Czy to musi być ze stacjonarnego numeru należącego do Orange? 

A na przykład przez PESEL lub kod abonencki Orange lub może przez powiadomienie w Mój Orange?  

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2540
  • 13715
  • 66

@bluesmanniaki Orange identyfikuje klientów i bez różnicy czy stacjonarny czy komórkowy nr, można też z numeru sprzedażowego skorzystać i i dzwonią oni.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6550
  • 26837
  • 217

Jak jest weryfikowane to najlepiej sprawdzić organoleptycznie. Jakieś drastyczne konsekwencje nie grożą. Za każdym razem może być inaczej.

• 366
  • 2258
  • 0

Drastyczne to nie ale pare złotych można stracić, takie rozmowy o przedłużeniu umowy zwykle długo trwają 😉 

@toleknapisał(-a)

@bluesmanniakinapisał(-a)

Po drugie, jak jest weryfikowane czy dzwoni klient? Czy to musi być ze stacjonarnego numeru należącego do Orange? 

A na przykład przez PESEL lub kod abonencki Orange lub może przez powiadomienie w Mój Orange?  

No nie o taką weryfikację mi chodziło 😉 

________

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14384
  • 59087
  • 721

@bluesmanniaki  przecież baza danych zawiera gdzie jaki numer istnieje ( znaczy u jakiego jest operatora) bo jakby działały rozliczenia międzyoperatorskie?

• 366
  • 2258
  • 0

@agat13napisał(-a)

@bluesmanniaki  przecież baza danych zawiera gdzie jaki numer istnieje ( znaczy u jakiego jest operatora) bo jakby działały rozliczenia międzyoperatorskie?

Ależ oczywiście. I żaden pesel nie jest do tego potrzebny 😉

Dobra, wiem już chyba wszystko i rozwiązanie zaznaczone, amen.