Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pytanie o przedłużenie umowy na światłowód, Funbox 10

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 20
  • 0

Witam.

Bot na chacie jest upierdliwy i nie chce połączyć z doradcą więc tu zadam pytania...

1. Chciałbym dopytać jak w Orange przedłużenie umowy działa.

Na początku kwietnia 2025r kończy mi się umowa na internet światłowód, obecnie w apliakcji już wyświetlają mi się oferty na przedłużenie umowy.

Jeśli teraz bym się skusił na ofertę przedłużenia to wejdzie ona w życie dopiero po zakończeniu obecnej umowy? Czy może stara umowa zostaje momentalnie anulowana i na jej miejsce wejdzie nowa? Czy może będą dwie umowy widoczne?

12 msc gratis abonamentu/rat/płatności kusi przy przedłużeniu, ale jeśli to by było realne 8 miesięcy to już mniej zachęcające...

2. Jak wypada Funbox 10 w porónaniu do Funbox 6? Wiem, że trybu Bridge nie ma, za to ma WiFi 6E. A jak tu wygląda moc radia, zasięg i pozostałe funkcje w routerze?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14312
  • 58822
  • 717

Pytaniue o przedłużenie umowy na światłowód, Funbox 10

@Jaggermajster  jeśli przedluzysz teraz, to stara umówa wygaśnie, a nowa będzie obowiązywać z 12-to miesięcznym trybem za 0 zł na kolejne 2 lata od teraz.

Teraz przecież płacisz, więc od momentu podpisania i wejścia w życie nowej, masz za free, a więc od teraz przez 12 miesięcy, zgodnie z tym, co masz w ofercie.

FB10 w opinii tych co używają jest troszkę lepszy od 6-ki. To i tak zależy od otoczenia sieciowego, ale w związku z wyższym standardem wifi na krótszych odcinkach będzie szybszy

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14312
  • 58822
  • 717

Pytaniue o przedłużenie umowy na światłowód, Funbox 10

@Jaggermajster  jeśli przedluzysz teraz, to stara umówa wygaśnie, a nowa będzie obowiązywać z 12-to miesięcznym trybem za 0 zł na kolejne 2 lata od teraz.

Teraz przecież płacisz, więc od momentu podpisania i wejścia w życie nowej, masz za free, a więc od teraz przez 12 miesięcy, zgodnie z tym, co masz w ofercie.

FB10 w opinii tych co używają jest troszkę lepszy od 6-ki. To i tak zależy od otoczenia sieciowego, ale w związku z wyższym standardem wifi na krótszych odcinkach będzie szybszy

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2279
  • 10915
  • 91

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6456
  • 26520
  • 216

@Jaggermajster 

Promocja jest tylko na abonament, pozostałe opłaty cały czas obowiązują.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 64
  • 212
  • 0

Chcecie powiedzieć że jak jestem na starej umowie, to mogę wziąć nową i mieć 12 miesięcy za free?. Gdzie tu zysk dla Orange?.

Dobra, kumam. Trzeba być ileś tam czasu przed końcem starej umowy, żeby można było tak zrobić.

• 6456
  • 26520
  • 216

@Rbej 

Nie sposób przewidzieć jakie oferty Orange Ci przedstawi. OP pytał o oferty które dostał. Jeśli ty dostaniesz ofertę na 12 miesięcy za darmo, to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś skorzystał. Ja takiej oferty nie dostałem i raczej nie dostanę.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 64
  • 212
  • 0

Pomimo że mam 8gbe z abonamentem 300gb od września tego roku, to mogę zamówić wersję z dekoderem, abonamentem bez limitu danych i mieć 12 miesięcy za darmo. Czyli trzeba wziąć wyższy pakiet. 

• 6456
  • 26520
  • 216

@Rbejnapisał(-a)

Pomimo że mam 8gbe z abonamentem 300gb od września tego roku, to mogę zamówić wersję z dekoderem, abonamentem bez limitu danych i mieć 12 miesięcy za darmo. Czyli trzeba wziąć wyższy pakiet. 

Jeśli możesz zamówić to chyba nie ma się nad czym zastanawiać - to wygląda na bardzo korzystną ofertę.