Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7049
  • 28925
  • 230

Pogaduchy 3.0

OLX nie widzi problemu, bo gdyby miał od każdego sprzedającego domagać się certyfikatu własności to musiałby zwinąć biznes. Kradziony sprzęt można kupić nawet w całkowicie legalnym sklepie na Allegro, policja może go skonfiskować nawet po kilku latach. Pól biedy kiedy to jest telefon za kilka tysięcy (taki przypadek miałem wczoraj), gorzej kiedy rzecz dotyczy samochodu (o tym tylko słyszałem).

Reasumując: problemu by nie było, gdyby Orange po prostu sprzedawał ten sprzęt klientom. To co mnie zastanawia, to czy faktycznie coś z tym można zrobić bez głębokiej ingerencji sprzętowej? Innymi słowy: po co ktoś mógłby chcieć to kupić?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29509
  • 271

Pogaduchy 3.0

@j131  ale mówią aby zgłaszać podejrzane transakcje, a gdy zgłosiłem i opisałem że to sprzęt operatorski i po zakończonej umowie trzeba oddać oraz że handel takim towarem to potencjalne przestępstwo to na drugi dzień dostałem od nich odpowiedź że oni nie widzą problemu... Zdjęli ogłoszenie dopiero po interwencji Orange.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 389
  • 1971
  • 3

Pogaduchy 3.0

@slav72  Na ten OLX to trzeba bardzo uważać tam tylko oszukują ja sie naciąłem ale oszusta policja złapała i odpowie za swoje czyny.Człowiek głupi po szkodzie niestety 😞 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29509
  • 271

Pogaduchy 3.0

@Luki9  tak, wiem, jeśli coś kupuję stamtąd to tylko z przesyłką OLX i ubezpieczeniem transakcji, kupowałem tak wiele razy i nigdy się nie zawiodłem/nie naciąłem, nigdy zaś nie zapłaciłbym z góry przelewem czy blikiem za takie transakcje/ogłoszenia, a już na pewno nie kupiłbym urządzeń operatorskich gdyż wiadomo czym się to kończy...

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 389
  • 1971
  • 3

Pogaduchy 3.0

@slav72 Ja też jak kupowałem przez zabezpieczona przesyłke zawsze transakcja była uczciwa lecz zdazyło mi sie zapłacić blikiem pierwszy i ostatni raz no niestety nie zapaliła mi sie czerwona lampka może tylko dlatego że ten ktos miał długo konto ale co naważniejsze ja nie popuściłem temu komuś policja go znalazła i jest akt oskarżenia przez prokurature.Może kwota nie rozwala ale jednak uważam że nalezy każde oszustwo zgłaszać ma moje dane osobowe co jesli zaciagnie na mnie kredyt wysokości np 50 tys zł jak ja to udowodnie że to nie ja ? a druga strona medalu jest taka uczciwie pracuje i płace podatki dlaczego ktoś ma żerować na mojej osobie niech idzie do pracy.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6591
  • 16706
  • 89

Pogaduchy 3.0

Co tam u was chłopaki dziewczyny 🙃🤗

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32842
  • 39261
  • 1392

Pogaduchy 3.0

Świętujemy 🍷

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2770
  • 14667
  • 74

Pogaduchy 3.0

Skoro Święto to 🍹😆

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6591
  • 16706
  • 89

Pogaduchy 3.0

@Piotrekk85 @IreneuszCD  @slav72 @Luki9 @Wiktor @Bartłomiej @Kinga @Wojciech @Rafał i inni🥂 za zdrowie Piotrusia 🤪

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

Pogaduchy 3.0

@slav72  u mojego męża w pracy był też niezły numer ze sprzętem. Ktoś wyniósł z firmy i wyniósł  pewne urządzenie. Podał nawet w aukcji numery seryjne. Dodam, że to raczej unikatowe ustrojstwo. Aby z niego korzystać trzeba sobie samemu napisać program. Inaczej może to robić co najwyżej za przycisk do papieru.