Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19966
  • 57726
  • 784

Pogaduchy 3.0

@Piotrekk85 @Michał to muzeum Zabawek w Kurdowie Zdroju.

Ten kącik najbardziej interesujący i najbliższy czasom mojej młodości 😎

@IreneuszCD w czasach Atari/Commodore też byle kto nie pomógł korzystać. Trzeba było się dobrze na gimnastykować, aby załadować grę z kasety magnetofonowej. Zresztą, taki sprzęt nie był tak łatwo dostępny, a i do tanich nie należał. Miałem tą okazję w podstawówce uczyć się informatyki na komputerze Junior. W szkole średniej już był dostępny Mekintosz Clasic, natomiast IBM to była dopiero nowość. Może dwie sztuki były z dyskiem twardym 40 MB i Windowsem 3.1, reszta tylko że stacją dysków. Z dyskietki 5 i 1/4 cala wygrywało się system operacyjny DOS 6.22 i potem z następnej dyskietki gry np: Prins od Persja, Elektronicy, czy Supaplex 😁👍🤗 

Nawet były dostępne programy biurowe, edytor tekstu i arkusz kalkulacyjny: Tig i Tag.

@ryba168 Commodore to było moje marzenie. Niestety rodzice nie chcieli kupić. Pierwszy sprzęt komputerowy pojawił się w domu pod koniec szkoły średniej. Parametry: Procesor 486 DX2 80 MHz. Dysk twardy 850 MB. Pamięć RAM 8 MB, karta graficzna 256 kB 16 bit koloru. Na takiej konfiguracji już działał Windows 95 👍😁

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2325
  • 11113
  • 92

Pogaduchy 3.0

@slav72napisał(-a)

@Samotnick  kolego trochę luzu 😉, pomagać można i niekoniecznie liczyć na oznaczenie rozwiązania 🙂, a w Pogaduchach się zająć...pogaduchami i wyluzować 😉😀

@slav72 Nie o zdobywanie oznaczeń mi chodziło a o pisanie postów, rozwiązań dla pytających. To było z przymróżeniem oka, tylko ja nie lubię w emotki i wyszło za poważnie.

Na weekend polecam Wam https://www.muzeumlniarstwa.pl. Najlepsze muzeum w jakim byłem. Mało zwiedzających, tanie bilety, jest gdzie zaparkować.

• 19966
  • 57726
  • 784

Pogaduchy 3.0

Ja polecam muzeum w Ciechanowcu:

https://www.muzeumrolnictwa.pl/wystawy-i-wydarzenia

Zespół Nasz Orange
  • 2994
  • 12702
  • 151

Pogaduchy 3.0

@Samotnick - dość daleko od KrK... 🙄 Ale sobie zapisałem to miejsce w Google Maps ☝️ 😊

A Ciechanowiec @ketrasaArtur... Jeszcze dalej!! 😁 Jak żyć. Zapisałem też. 

Lubię muzea, skanseny - tracę w nich często poczucie czasu i wtedy zazwyczaj moi towarzysze w zwiedzaniu sprowadzają mnie na ziemię. 😳 🔨

• 19966
  • 57726
  • 784

Pogaduchy 3.0

@Wiktor w Lublinie też jest skansen i organizują wykopki. Jeszcze dobrze pamiętam, jak we wrześniu dzieci miały wolne od szkoły na czas wykopków

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6579
  • 16563
  • 89

Pogaduchy 3.0

@Kinga widzę ciebie 😁

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 519
  • 8048
  • 37

Pogaduchy 3.0

Przyłapana! 🙃

Co tam @Citi2017? Ja zaraz wybieram się na kino plenerowe 🎥 trzeba jakoś miło rozpocząć wolne 😃

• 6579
  • 16563
  • 89

Pogaduchy 3.0

@Kinga  Odpoczywam po pracy a na urlopie byliśmy z Piotrem  zgadnij po zdjęciu 😁 

20230823_124530.jpg

 gdzie? 😁 @Piotrekk85  nie mów gdzie @Kinga  ma sama zgadnąć 😁

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 519
  • 8048
  • 37

Pogaduchy 3.0

Kurcze, ale mi zagadki dajesz @Citi2017 🤔 bez "ściągania" na ślepo przychodzi mi na myśl zamek w Malborku albo katedra w Gdańsku... bardzo daleko od celu jestem? 😃

• 6579
  • 16563
  • 89

Pogaduchy 3.0

@Kinga Gdańsk lub Malbor😁 @Bartłomiej  cisza 😁