- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@j131 to zwykły żart bez żadnej puenty (dla mnie dość śmieszny, co nie znaczy że dla każdego ale nie ma co doszukiwać się w nim jakiegoś głębszego znaczenia), co do 25 lat pożycia równie dobrze mogłem napisać 20, 15, itd.
to tak jak z żartem przytoczonym przez @Kimiriko (dlaczego akurat po 7 latach, a nie 5 czy 8...)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Kimiriko napisał(-a)
😁
A jak wam mija ta słoneczna majówka?
Ten burger chyba dostał za dużo słońca 😁. U mnie pogoda dzisiaj słaba ale przynajmniej na wieczór niebo zrobiło się czyste, więc będziemy mogli sobie popatrzeć na planety i Łysegeo przez teleskop .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@slav72i się to stwierdzenie podoba
A jeśli chodzi o te 7!lat nie wiem dokładnie skład. Może dlatego, że taka chodzi opinia, że właśnie wtedy jest taki . moment zwykle dużego kryzysu w związku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Kimirikonapisał(-a)
@slav72i się to stwierdzenie podoba
A jeśli chodzi o te 7!lat nie wiem dokładnie skład. Może dlatego, że taka chodzi opinia, że właśnie wtedy jest taki . moment zwykle dużego kryzysu w związku?
@Kimiriko , ze swojego doświadczenia potwierdzam ten co siedmioletni kryzys. Po trzech takich okresach, obronił się sam 😀 Ale też mam w pamięci jeden taki rok z 1 maja, gdzie przez kolejne trzy dni "chodziłem do tyłu" po urodzeniu się córki😁 A po pierwszym narodzonym synu jeździłem rowerem po trzech pokojach. Koniec bajki😊
Niech się święci 1 maja i wszystkie grillowania😊 Miłych majówek😍
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@bronzub wtedy technika w Polsce wyprzedzała Japonię: "kombajn w butelce", pamiętam inne powiedzenie: "nie kosi, nie młóci, a chłopa wywróci" 🤣😂😅😁😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@j131napisał(-a)
Przy fotowoltaice musisz mieć umowę prosumencką i odpowiedni licznik.
Nie muszę mieć żadnej umowy z energetyką dla sieci off-grid. Fotowoltaika pozostanie u mnie niezależna od sieci. Tylko dodatkowo będę miała sieć normalną, i do niej będzie podpięty Livebox (teraz jest na fotowoltaice).
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@j131napisał(-a)
Zrobisz jak uważasz.
Niezależne od sieci źródło prądu, to dla mnie podstawa. Gdybym zdecydowała się na oddawanie energii do sieci (no way!), to w przypadku awarii sieci nie miałabym prądu (bo grzebać przecież w ich instalacji nie będę).
W zeszłym roku w Teksasie, podczas ataku mrozów i awarii sieci, działy się dramaty, choć ludzie mieli panele PV. Niestety były bezużyteczne, i ludzie zaczadzali się w samochodach, próbując się ogrzać.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
to jakie wielkie masz to swoje ranczo i jak daleko do cywilizacji, że z Teksasem porównujesz?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Michał pierwszy raz jadłam czarne pieczywo które nie jest spalenizną.
KPN. Ciekawe te określenia.
Wczoraj było rzeczywiście chłodno. Do rodziców dotarłam jakoś 19. Nie siedzieli za długo na dworze bo chłodek się zrobił i poszli do domu.
Dziś za to byłam u koleżanki na grillu. Pogoda piękna. Mężu tak bokiem do słonka siedział i z jednej strony się trochę rumiany zrobił.