- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@slav72 , żebyś Ty wiedział, jakim fanem muzyki moich lat byłem! W pokojach szafy pooklejane, a na najważniejszym miejscu Jimi Hendrix i The Beatles😀 Z budżetowej skromności byłem tylko na Locomotiv GT, Breakout i Czerwone Gitary. Teraz bym szalał, lecz zdrówko nie to, stąd "uciekam" w przeszłość na YT😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
Czy wie ktoś jaki, i czy ogóle istnieje związek pomiędzy alertami RCB a ostrzeżeniami meteorologicznymi IMGW? Telefony milczą, a szukanie w Google trzeba zawężać do województwa, a nawet powiatu. Gov.pl nie pokazał mi nic i zostaje nadstawiać uszu w radio czy tv. Albo wyjść na dwór i samemu doświadczyć, czy tej nocy będzie -19 st.C, czy też nie. To samo z komunikatami PSG o przerwach w dostawach gazu. Na ich stronie www jest brak trwających przerw w dostawie gazu. Dyspozytor Pogotowia Gazowego na 992 odpowiada, że dowiadują się w dniu wyłączenia. Gdybym nie wyszedł na spacer i nie dojrzał na drzewie ogłoszenia, to ten cyrk "kochałbym", ale inaczej. Schodzimy na przysłowiowe psy w dobie internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@bronzubnapisał(-a)Czy wie ktoś jaki, i czy ogóle istnieje związek pomiędzy alertami RCB a ostrzeżeniami meteorologicznymi IMGW? Telefony milczą, a szukanie w Google trzeba zawężać do województwa, a nawet powiatu. Gov.pl nie pokazał mi nic i zostaje nadstawiać uszu w radio czy tv. Albo wyjść na dwór i samemu doświadczyć, czy tej nocy będzie -19 st.C, czy też nie. To samo z komunikatami PSG o przerwach w dostawach gazu. Na ich stronie www jest brak trwających przerw w dostawie gazu. Dyspozytor Pogotowia Gazowego na 992 odpowiada, że dowiadują się w dniu wyłączenia. Gdybym nie wyszedł na spacer i nie dojrzał na drzewie ogłoszenia, to ten cyrk "kochałbym", ale inaczej. Schodzimy na przysłowiowe psy w dobie internetu.
https://www.gov.pl/web/rcb/alertrcb2 - alert RCB powstaje na podstawie informacji o potencjalnych zagrożeniach otrzymywanych z ministerstw, służb np. policji, straży pożarnej, straży granicznej, urzędów i instytucji centralnych np. Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej oraz urzędów wojewódzkich. Rządowe Centrum Bezpieczeństwa 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu monitoruje sytuację pod kątem wystąpienia różnego rodzaju zagrożeń i w razie potrzeby uruchamia Alert.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Misiek62 , to już wiem, że śpią tam. IMGW w Krakowie wydał m.in. dla woj.śląskiego taki alert, to czy jest to zgodne, z tym ich "bajkopisarzem", czy nie? Ja mam wątpliwości. Dlatego spytałem Was.
Oprócz tego, nie zauważył nikt i nie uwiecznił 100200 członków Społeczności NO?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@bronzub czekam na 101101;
co do trafności alertów RCB nie będę się wypowiadał...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Misiek62 @Wiktor @bronzub @slav72 @Bartłomiej i inni gdzie duch w Awatarach świąt Bożego Narodzenia już mi czapki zakladać 😁🧨 i to już
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
mhmmm, @Citi2017 ja jestem z takiej "szkoły tradycji", że choinkę wprowadza się do domu w wigilię, gospodarz z dziećmi stroi... a gospodyni dokańcza przygotowania potraw na kolację.
Ale na Twoją prośbę 😉 zmieniłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj