- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Połączenia międzynarodowe w Orange FLEX - Pakiety
Strefy międzynarodowe - Dostępne pakiety (ceny) - Aktywacja połączeń międzynarodowych
1. Strefy międzynarodowe dostępne w Orange FLEX
- Strefa UE Plus
- Strefa Standard
- Strefa Egzotyczna
W każdej z w/w stref możemy sprawdzić, które kraje należą do poszczególnych stref np wchodząc w strefę UE Plus
Dostępne strefy i kraje znajdziemy także w Cennik usług w roamingu oraz połączeń międzynarodowych w ofercie Orange Flex.
2. Pakiety międzynarodowe w Orange FLEX
Dostępne pakiety znajdziemy Cennik usług w roamingu oraz połączeń międzynarodowych w ofercie Orange Flex.
Wybierając pakiet w aplikacji Orange FLEX musimy wpisać kraj, a następnie aplikacja wyświetli pakiety dostępne dla określonej strefy w której znajduje się wpisany kraj.
Przykład A:
Wpisując Wielka Brytania, wyświetlają się następujące pakiety dostępne dla strefy I czyli Strefa UE Plus
Przykład B:
Wpisując Turcja wyświetlają się następujące pakiety dostępne dla strefy II czyli Strefa Standard
Przykład C:
Wpisując Macedonia wyświetlają się następujące pakiety dostępne dla strefy III czyli Strefa Egzotyczna
Ps: Macedonia położona jest w Europie, ale należy do strefy III w Cenniku operatora, dlatego pakiety są drogie
3. Aktywacja pakietów międzynarodowych w Orange FLEX
Logujemy się do aplikacji Orange FLEX
Wybieramy zakładkę Rozmowy międzynarodowe
Następnie zakładkę "Odkryj pakiety międzynarodowe"
Wpisujemy kraj do którego będziemy wykonywać połączenia, a następnie aplikacja pokaże nam dostępne pakiety
Pokazują się dostępne pakiety do wybranego kraju i strefy w jakiej kraj się znajduje
Dla przykładu wybrałem mniejszy pakiet za 5zł
GOTOWE !!!
Pakiet został aktywowany w ciągu kilku minut i jest dostepny zaraz po aktywacji.
Połączenie w ramach pakietów rozliczane jest za każdą rozpoczętą sekundę.
Minuta połączenia jest wymienna w stosunku 1:1 z SMS lub z MMS wychodzącym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Testowałem +44...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I to mi się podoba. Szybko sprawnie i po chwili można wykonywać połączenia międzynarodowe. 50 gr. za min do UE w pakiecie 10 min można przełknąć. Lepiej wychodzi pakiet 100 min, jak ktoś ma ochotę dłużej rozmawiać (15 gr za min). No i jeszcze sekundowe naliczanie. W abonamencie spotkałem się z minutowym naliczaniem.
Teraz jeszcze trzeba przetestować, jak się sprawdzi pakiet, gdy będzie się za granicą i dzwoni na numery zagraniczne? Powinno być pobierane z pakietu międzynarodowego z sekundowym naliczaniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktywowałem kolejny pakiet i zgodnie z Cennikiem wartość Minut/SMS/MMS skumulowała się. Ważność ustawiła się od ostatniej aktywacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy np. Jest się w Niemczech mamy pakiet minut 100 i pakiet za 15zl..1giga za 15zl i często np sie korzysta to odbija się na uczciwej polityce czy to są porostu specjalnie pakiety i można dzwonić ile wlezie i operator nie upomni nas?
A upomni tylko jak korzystamy z krajowego pakietu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o roaming w UE we flexie, masz współdzielenie wg planu. Pakiet za 15 zł jest w Orange Free. Sprecyzuj może dokładniej o co pytasz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwnie jest to rozwiązane, mam telefony Xiaomi i jak przenoszę kartę na inne Xiaomi albo sformatuję to z chmury przywraca mi historię SMS i połączeń, wysyła sobie jakiś SMS weryfikacyjny gdzieśtam i już zrobione, jak byłem w innych sieciach to nie wnikałem, działało i już. Jakie zdziwienie po przeniesieniu do FLEX - sms weryfikacyjny jest wysyłany do UK (kierunkowy 44) i trzeba sobie pakiecik za 5 zika kupić albo baj baj historia SMS i połączeń 😕 Wg mnie taka trywialna czynność, której nawet się nie zauważa u innych operatorów nie powinna kosztować AŻ TYLE bo to słabo wpływa na wizerunek... Pakiet 10min/10sms 5 zł to może pakiet 1min/1sms za 50gr? Brzmi lepiej 😉
Zdaje się, że ten problem właśnie opisano z jakieś 2 tematy niżej...
https://nasz.orange.pl/t5/Orange-Flex/Reach-Downlink-sms-limitation/m-p/205932#M2568
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Speedo dla mnie dziwne jest zachowanie Xiaomi, że potrzebuje wysyłania SMS-a na zagraniczny numer, żeby zadziałała dana funkcja. To jest naciągane klienta, żeby poszedł sobie SMS-ik. To jeszcze mniejszy problem, że w strefie UE, a jak by miał iść na jakieś egzotyczne numery. Tu FLEX ma dobre rozwiązanie, że bez pakietu nie puszcza. W abonamencie, czy na kartę dopiero było by zdiwienie jak by poleciało kilka PLN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
w urządzenia Apple też wysyła się wiadomość po ciachaczu do aktywacji iMessage i FaceTime do UK.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »