- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange flex brak internetu po automatycznej migracji na plan 30zł (z 25zł)
W salonie nie będą widzieć nić związanego z Flexem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ania_aniato musisz nadal zgłaszać problem techniczny na Flex czacie. Może nie są aktualizowane dane po migracji albo warunki nie są zaktualizowane po migracji na plan 30 zł 🙂 @ania_ania musisz wszytko dokładnie opisać na Flex czacie jakie czynności wykonałaś po swojej stronie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 niestety ale z czatem już działam od 16 marca... Bez skutku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ania_aniatą nową kartę próbowałaś do innego telefonu przełożyć i sprawdzić. @ania_ania znalazłem jeszcze takie sposoby rozwiązania problemu. Spróbuj może się uda. Sprawdź czy w Twoim telefonie nie jest przypadkiem włączony tryb samolotowy (airplane mode), który często blokuje dostęp do Internetu. Upewnij się, że pakiet danych nie został w pełni wykorzystany i posiadasz aktywną transmisję. Jeżeli po wykonaniu powyższych czynności, Internet w telefonie nie działa nadal, możesz wypróbować jeszcze inny sposób. Wyjmuj baterię na włączonym telefonie, a następnie przytrzymaj przycisk zasilania przez około 30 sekund. Włóż baterię z powrotem i uruchom telefon.
Niekiedy konieczne może okazać się przywrócenie ustawień fabrycznych smartfonu. Zanim zdecydujesz się na ten krok, upewnij się, że punkt dostępu APN dla Internetu został poprawnie skonfigurowany w Twoim telefonie. To bardzo częsta przyczyna pojawiających się problemów z Internetem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teraz przetestowałam moją kartę w dwóch innych telefonach i tablecie. Nigdzie nie działa.
Każda inna karta działa w moim telefonie. Flex od mojego męża w moim telefonie działa bez problemu. Moja karta w jego telefonie też nie działa.
@Pablo5 nie mam włączonego trybu samolotowego. Mam włączoną transmisje i 30GB do wykorzystania.
Z tą baterią to się chyba zagalopowałeś za bardzo 😉
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ania_aniamoje pomysły się wyczerpały. To jedynie musisz cały czas zgłaszać problem na Flex czacie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ania_ania to zmień plan na wyższy i sprawdż, może jakiś bug masz w usługach, raz w miesiącu/ cyklu rozliczeniowym można zmienić plan we Flex.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD plan zwiększony na wyższy niestety dalej bez internetu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5napisał(-a)@ania_ania(ciach) możesz wypróbować jeszcze inny sposób. Wyjmuj baterię na włączonym telefonie, a następnie przytrzymaj przycisk zasilania przez około 30 sekund. Włóż baterię z powrotem i uruchom telefon.
Niekiedy konieczne może okazać się przywrócenie ustawień fabrycznych smartfonu. Zanim zdecydujesz się na ten krok, upewnij się, że punkt dostępu APN dla Internetu został poprawnie skonfigurowany w Twoim telefonie. To bardzo częsta przyczyna pojawiających się problemów z Internetem 🙂
Smartfon ma akumulator trudno dostępny i prędzej uszkodzi go, niż wyciągnie 😎
Więc nie doradzam takich operacji!
Można telefon przywrócić do ustawień fabrycznych, ale sądzę że zmiana planu we FLEX, pomoże 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok @IreneuszCD. @ania_ania to zmień plan tak jak pisze @IreneuszCD 🙂