- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co się dzieje z Flexem, nic tam praktycznie nie działa...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli mój przypadek (dodatkowy eSIM do AW) kwalifikuje się pod ten bug? Dlaczego wcześniej go nie było, jak miałem dodatkową fizyczną kartę SIM?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 sugerujesz dezaktywację dodatkowej karty podpiętej do numeru? Dodatkowa karta to zwykły USIM z opcją "internet".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Karlos20 u mnie blokowanie połączeń z numerów zastrzeżonych działało w 100% poprawnie, jak miałem dodatkową kartę SIM wyłącznie od internetu 😉
Wydaje mi się, że to jednak jest jakiś nowy bug.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Karlos20 z tego co wyczytałem nie ma dodatkowej karty SIM na rozmowy tylko na internet.
Ja również posiadając dodatkową kartę SIM tylko od internetu nie miałem żadnych problemów.
Fajnie by było, jakby w tym wątku wypowiedział się ktoś z Orange. Bo z jednej strony jest fajnie, możecie się chwalić eSIM'em, działającym Apple Watchem z LTE, ale jeśli to tak (nie) działa od zaplecza to ja dziękuję i wysiadam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam ten sam problem z usługą ktoś dzwonił oraz blokadą połączeń z nr zastrzeżonych. Mam klasyczną kartę sim i kartę dodatkową, która jest zdeaktywowana. Problem mam od dwóch miesięcy, konsultanci tylko robią zgłoszenia których nikt nie rozwiązuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1) OFNK > FLEX: słyszy komunikat o niedostępności numeru, po wyłączeniu trybu samolotowego na Flexie, brak powiadomienia o nieodebranym połączeniu, brak powiadomienia na OFNK Zadzwoń teraz.
2) FLEX > OFNK: włącza się poczta głosowa, po wyłączeniu trybu samolotowego, OFNK otrzymuje sms z poczty głosowej o nienagraniu wiadomości + Zadzwoń teraz.
3) ACR. Oba numery mają włączoną blokadę. Niestety, prawidłowo działa ona na OFNK.
FLEX > OFNK - komunikat o blokadzie + poczta głosowa, przy jej braku połączenie się zakończy. Po wył. trybu samolot dostaje SMS o próbie nagrania wiadomości (bez włączonej poczty nie ma powiadomienia i tak blokada powinna działać)
OFNK > FLEX - połączenie nie udaje się, brak komunikatu głosowego (błąd).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Więc problem jest niezależny Orange od FLEXa. Dwa różne systemy. Z tego co widzę koledzy ze znajomego forum, to problem leży po stronie dodatkowych kart SIM i eSIM ? 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SIM1: OFnK: ktoś dzwonił, ACR, brak przekierowań, bez volte
SIM2: Flex, ktoś dzwonił, ACR, przekierowania, dodatkowa sim na rozmowy, bez volte (karta główna, dodatkowa jest w innym miejscu i jej teraz nie sprawdzę)
SIM3: Flex, ktoś dzwonił, ACR, brak dodatkowej sim, bez volte
sim1-> sim2 - przy ukryciu numeru: info o niedostępności numeru (to bug czekający na naprawę); przy odrzuceniu numeru: działa ktoś dzwonił tylko na zasadzie odbierania powiadomień (to nie bug, tak ma być) - sytuacja A
sim1->sim3: wszystko działa jak powinno. ACR: komunikat o blokadzie ACR, ktoś dzwonił poprawnie generuje smsy dwustronne - sytuacja B
sim2->sim1: tu też ok (syt.A)
sim2->sim3: tu jest ok (syt.A)
sim3->sim1: jest ok (syt.A)
sim3->sim2: małe uwagi jak wcześniej (syt.B)