- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej hej,
natrafiłem na błąd 29 przy próbie wysyłania SMS i niestety ale "internety" nie podpowiadają, więc chciałbym poddać zagadnienie burzy mózgów :
- numer docelowy - "zagramaniczny" acz w UE (jest poprawnie wpisany z numerem kierunkowym kraju)
- SMS'y na numery w PL dochodzą bez problemu
- mój numer we Flex - aktywny 😉
- karta do płatności podłączona
- jestem w zasięgu 5G
- włączenie VoWiFi - bez zmian
- telefon - Pixel 7 Pro
- aplikacja do wiadomości - Google
Nigdy wcześniej nie próbowałem wysłać nic z tego numeru poza granice kraju.
Z karty innego operatora w tym samym telefonie wysyłanie SMS czy MMS na cały świat - bez problemów.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Błąd 29 przy próbie wysłania SMS
Masz środki (pakiet) na międzynarodowe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten wątek widziałeś https://nasz.orange.pl/t5/Abonament/B%C5%82%C4%85d-wysy%C5%82ania-sms/td-p/234923?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
We flex trzeba mieć pakiet minut wymiennych na sms/mms na międzynarodowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek- tak. Jedyny temat, który się wyświetla dla "Orange problemy z sms" 😉
@Piotrekk85- ha! Byłoby to nietypowe (nie widziałem nigdzie takiej informacji w dziale "pomoc" ichniej aplikacji) - nie mniej jednak rzucę okiem czy gdzieś mogę "dorzucić" jakieś środki 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85- dziękuję - nie wpadłbym na to 😉 a przeorałem całą aplikację.
W moim odczuciu aplikacja jest źle napisana i wprowadza w błąd - w ustawieniach konta mam ODBLOKOWANE połączenia międzynarodowe, więc w polu "Twoje usługi" pojawia mi się "Roaming", który też jest odblokowany, rozmowy międzynarodowe (odblokowane), usługi premium, na które wrzuciłem 10 zł na wszelki wypadek (są więc ODBLOKOWANE) (NB: nic nie dało w moim przypadku) oraz aktywny Social Pass.
Nic więc nie wskazuje na to abym musiał gdzieś coś dopłacać.
Po kliknięciu w ten kafelek pojawia się pytanie "Dzwonisz za granicę z Polski?", a nie o dzwonienie mi chodzi, a o zdarzenie jednostkowe - wysłanie pojedynczego SMS'a.
Wystarczyłoby, aby pojawił się kafelek dodatkowych pakietów do dokupienia i w nich byłby pakiet złotówkowy na wychodzące do UE (plus) nie tylko sekundy ale też SMS/MMS.
W sumie dziwnym i nieintuicyjnym jest, że przy podłączonej karcie i WYŁĄCZONEJ blokadzie połączeń międzynarodowych muszę dodatkowo dokupić jakiś pakiet złotówkowy, skoro chcę wysłać jednego (słownie : JEDNEGO) sms, który kosztuje 50 gr, szczególnie, że nie płacę za ten pakiet jakichś groszy...
Nie mniej jednak - do poprawki przez Orange :
- aplikacja Flex w powyższym zakresie
- warto wypisać gdzieś kody błędów.
Miłego wieczoru 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No, we Flex jest więcej cudów w kontekście zagranicy. Bez pakietu, będąc za granicą, odbierać połączeń się nie da, ale za to (w tej samej zagranicy) można spokojnie nawiązywać połączenia przez WoWiFi (nadal bez pakietu).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131- dziękuję, że o tym piszesz, flex ma być dla właśnie zastępczym/dodatkowym numerem + dane w roamingu UE podczas wyjazdów i teraz wychodzi na to, że muszę chyba poszukać innej opcji w to miejsce z uwagi na te niezrozumiałe "korowody".