- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Utrudnienia w korzystaniu z forum
Ale lipa... dałem się złapać....
Myślałem, że forum NO naprawione już i...co ? I nic... Edytuję sobie długaśnego posta i cyk "Publikuj"....
Oczywiście nie skopiowałem zawartości okna, bo pozwolił edytować i swój awatar widziałem u góry okna...
No i masz.... Ekran logowania....
Krótka modlitwa i... "cofnij".... Strona z błędami... Witamy w realu !!!! $#@$##$!#%$$##@!@&^%#$$@#$^@$#$#@$!@%$!%$#%!@#!%%&%^**!!!!!!!!!!!
☹️😕😧
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mnie od jakiegoś tygodnia wylogowuje codziennie w najmniej oczekiwanym momencie, podczas pisania postu lub podczas czytania forum. Wcześniej tego nie doświadczałem, widocznie coś się zepsuło 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72, @ketrasaArtur dajcie proszę znać jak dokładnie wygląda problem z wylogowaniem podczas korzystania z forum:
1) czy dzieje się to podczas pierwszej aktywności po wejściu na forum czy najpierw jest ok, a później dopiero później wylogowanie (np. wchodzicie na forum klikacie pierwsze "lubię to" albo odpowiedz, piszecie, klikacie publikuj i kończy się to wylogowaniem, czy np. w tej samej sesji najpierw wszystko działa, a nagle następuje wylogowanie)?
2) jaka strona wyświetla się po wylogowaniu - błąd 500 czy ekran logowania?
3) od kiedy tak zaczęło się u Was dziać?
Podeślijcie, proszę, dokładną datę i godzinę, kiedy taka sytuacja będzie miała miejsce oraz info o przeglądarce (czy dzieje się tak na różnych?). Z poziomu danych, do których mamy dostęp, błędu nie widać, więc konieczne będzie przekazanie tego do analizy dostawcy.
A może aktualizowaliście przeglądarkę i to kwestia zmiany ustawień w niej, zapamiętywania danych?
@spiro u Ciebie konieczność logowania pojawia się za każdym razem, kiedy wchodzisz w powiadomienia, czy tylko wtedy, kiedy robisz to od razu po wejściu na forum? Dzieje się tak w różnych przeglądarkach? Czy jeżeli wrócisz do poprzedniej strony to jesteś zalogowany, czy nie? Czy w trakcie innych czynności, np. lajki czy publikacja posta również następuje u Ciebie wylogowanie?
@Anonim rozumiem, że Twoje wpisy dotyczą sytuacji, kiedy niezalogowany odpowiadasz z linka w mailu z powiadomieniem i po zalogowaniu napisana treść nie jest zachowywana? Tak, jak wspominał @Wiktor staramy się kolejny raz podejść do tego tematu, ale sprawa nie jest prosta i wymaga trochę czasu. Tym bardziej, że są inne pilniejsze problemy 😞 Pamiętaj, proszę, żeby w pierwszej kolejności zalogować się, a dopiero później odpisywać. Kiedy wchodzisz z linka w belce na górze nie masz swojego awatara tylko opcję zalogowania się. Dopiero kiedy wpiszesz dane logowania widzisz swój awatar i ustawienia, bo jesteś już zalogowany - niestety w takiej sytuacji treści napisanej wcześnie nie ma. Damy znać jak tylko uda się zadziałać w tym temacie.
@j131 napisał(-a)
Im bardziej skomplikowane tym więcej może się zepsuć, a potem trudno zidentyfikować zepsuty komponent.🤔
@j131 zdecydowanie masz rację, ale niestety póki co, musimy żyć z tym, co mamy 😞 Zmiany w procesie rejestracji i logowania to mega wyzwanie - ciągle przed nami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Aśka_M wygląda sytuacja tak: Wchodzę na forum i wszystko wygląda tak, jak jestem zalogowany. Posty mogę czytać, powiadomienia też wskakują. Nic niepokojącego nie widać. Klikam pod postem Lubię to i następuje przekierowanie do strony logowania, bez żadnego ostrzeżenia. To jest jedna opcja. Druga, to pisanie postów. Sytuacja identycznie, żadnych objawów, że nie jestem zalogowany. Klikam pod postem Odpowiedz, pisze posta bez żadnych problemów. Nawet powiadomienia się pojawiają. Jak tylko kliknę Publikuj następuje przekierowanie do strony logowania i cały post ginie. Ponownej edycji już nie da się wykonać, ani załadować ponownie. Powyższe opisane sytuacje występują losowo i nie ma reguły kiedy nastąpi. Raz przez cały dzień jest ok, raz za każdym razem jak wchodzę na forum tak się dzieje.
Głównie korzystam z przeglądarki Chrome. co do daty i godziny nie podam, bo nie zapisywałem. Przy następnej sytuacji powiadomię.
Pierwszy raz wylogowanie po polubieniu pojawiło się 28-29 października.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, dzięki za wyczerpujące info @ketrasaArtur. Kiedy zdarzy się to kolejny raz, podeślij proszę w pw albo tutaj dokładną godzinę - ułatwi to analizę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Aśka_M u mnie sprawa wygląda podobnie jak u @ketrasaArtur z sytuacjami w jakich ma miejsce wylogowanie, z tym że ja korzystam stacjonarnie z przeglądarki Edge a mobilnie z Chrome, sytuacja z wylogowaniami dziwnie zbiega się z naprawą "dzwonków" i awatara na forum. Ostatnie wylogowanie dziś o godz. 14:04 podczas czytania Powiadomień.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 dzięki za info, czyli dokładnie wyglądało to tak, że otworzyłeś przeglądarkę, wszedłeś na forum, byłeś zalogowany, wszedłeś w powiadomienia i przy próbie wejścia w temat z powiadomień pojawiło się okno logowania czy może któryś krok wyglądał inaczej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Aśka_M dokładnie tak jak mówisz, a pojawił się tylko ekran logowania bez żadnych błędów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Aśka_M 15.54 - przekierowanie do logowania po kliknięciu Lubię to.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za konkretne przykłady 🙂