🧩 Urodzinowa gra w forumowe skojarzenia 🧩

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21578
  • 62812
  • 860

• 21578
  • 62812
  • 860

Drużyno - propozycje

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 475
  • 1738
  • 13

Temat wydaje się pasować do szkoły.

• 21578
  • 62812
  • 860

Podajemy: temat

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14554
  • 153

Poprawna odpowiedź! 👍

• 21578
  • 62812
  • 860

Jeszcze mieliśmy niewykorzystane spotkanie, do którego pasuje mi forum. Teraz też przeglądałem podpowiedzi i jakoś miasteczko mnie przekonuje, ale nie wiem z czym związać. Jakie wasze propozycje drużyno?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33104
  • 40664
  • 1403

A z Rovaniemi coś jest? jak tak, to jeszcze świeczki proponuję

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 475
  • 1738
  • 13

Skoro Orange przoduje (a może jest wyłącznym inicjatorem i sponsorem?) szkół cyfrowych (Pracownie Orange) dostarczając darmowy internet i sprzęt do szkół (świetlic) to może z hasłem "szkoła" powiązane jest "internet" ?

Rovaniemi nam chyba też coś zostało - w sumie jako miasto to tak jak mówiłem na spotkaniu urodzinowym - jedna wielka "dziura" 😉 więc wg naszych standardów można by pokusić się o nazwanie go "miasteczkiem" (edit: z tego co czytam to : "The city and the surrounding (Rural municipality of Rovaniemi) were consolidated into a single entity on 1 January 2006" i ma obecnie ponad 8 tys km2 - wybitnie nie przystaje do "miasteczka" chyba 😉 ), aczkolwiek w moim odczuciu hasło to zarezerwowane może być dla innego hasła związanego z operatorem... a Święty Mikołaj oficjalnie urzęduje we "Wiosce Świętego Mikołaja". 

Zespół Nasz Orange
  • 3173
  • 14554
  • 153

Tylko przypomnę, że tak jak pisał tutaj @Michał, w tej turze analogicznie możecie podać maks. 3 HASŁA. Już dwa poprawnie zapodaliście 🙂

• 21578
  • 62812
  • 860

Dzięki @Wiktor za przypomnienie.

Dla mnie świeczki też padują do poprzedniego hasła. To co podajemy świeczki, czy internet? Czy inna propozycja?