- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamykanie tematów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamykanie tematów?
W temacie może dorzucę coś od siebie... 😄
Ludziska przychodzą tu bo potrzebują porady, wyjaśnienia, informacji itp itp
I jest drobny problem - życie i postęp a co za tym idzie zmiany, następuję w tempie kosmicznym. I teraz jeżeli ktoś wchodzi w wątek sprzed roku to może się okazać że informacje są dawno nieaktualne bo.... zasady zmieniły się już dwa albo trzy razy i trzeba wałkować wszystko od nowa. Wychodzi wątek-tasiemiec w którym jest duąo sprzeczności i każdy może się pogubić.
Dlatego ja optuję za zamykaniem wątków w których sprawa została wyjaśniona.
Natomiast wątki zdezaktualizowane (np taryfy, itp) powinny być odsyłane "w kosmos" bo mogą wprowadzać ludzi w błąd.
Spotkałem masę ludzi którzy są święcie przekonani że wszystko co napisano na forum musi na nim zostać do końca świata i jeden dzień dłużej ale ja nie widzę w tym sensu. No bo i po co? Dla statystyk przechowywać nieaktualne dane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
AZamykanie tematów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
AZamykanie tematów?
W takiej sytuacji proponuję abyśmy przetestowali rozwiązanie, w którym tematy zamykają moderatorzy po zgłoszeniu ich do zamknięcia przez autorów. Zamykając tematy edytujemy (moderatorzy) ostatni post i dodajemy info, że temat zamykamy na prośbę autora.
Dla wszystkich ok? Wdrażamy pilotażowo? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
AZamykanie tematów?
Artur napisał:
proponuję abyśmy przetestowali rozwiązanie, w którym tematy zamykają moderatorzy po zgłoszeniu ich do zamknięcia przez autorów. Zamykając tematy edytujemy (moderatorzy) ostatni post i dodajemy info, że temat zamykamy na prośbę autora.
Dla wszystkich ok? Wdrażamy pilotażowo? 🙂
Spoko 🙂
Ale na prośbę wyłącznie autora czy może również (jakiejś części) Herosów, którzy np. stwierdzili, że ma to głębokie uzasadnienie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
AZamykanie tematów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
AZamykanie tematów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
AZamykanie tematów?
Regulamin, instrukcja - jak najbardziej są potrzebne... Od czasu do czasu ktoś wspomina o banie... jakoś nie pamiętam info o takiej karze, ale zgadzam się że czasami "ostrzeżenie" z blokadą możliwości pisania może być potrzebne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamykanie tematów?
Pomysł by autor wątku lub moderator decydował jest dobry. I tak na moje oko to mniej niż 1% wątków to dotyczy.