- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sugestie, pomysły na zmiany w Nasz Orange
Obecnie jeśli sprawa osoby piszącej wymaga rejestracji zgłoszenia przez Mój Orange lub infolinie.
Nie zamierzacie tutaj zrobić jakieś zakładki kontaktowej lub czatu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Społeczność z definicji ma być miejscem rozwiązywania problemów nie związanych z danymi osobowymi plus miejscem gdzie chcemy z Wami pracować nad nowymi tematami (co np. zrobić dalej w Mój Orange czy nawet w ofercie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie wiem po co kopiować w Bazie wiedzy informacje, które są na portalu.
Można zrobić np. działu do konfiguracji telefonów, aby każdy mógł dodać screeny ze swojego modelu, np ode mnie L3 II Swift (E-430) - jak powinno wyglądać skonfigurowanie połączenia z netem. Rozszerzyłoby to znacząco bazę ze strony ustaw.orange.pl a te tematy były popularne na starym forum.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Część artykułów obecnie jest można powiedzieć także testowo aby zobaczyć co i jak warto publikować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktoś nie tak dawno powiedział że przeciętny użytkownik telefonu komórkowego wykorzystuje nie więcej jak 20% jego możliwości.
Przejrzałem menu w moim A3 i okazuje się że ja nawet nie wiem co niektóre funkcje znaczą , do czego służą..... 😄 To niby jak ja je mam używać jak nie wiem co to jest?
I tak przyszło mi do głowu żeby zrobić taką tabelę/spis wszystkich możliwych funkcji telefonu komórkowego z ich nazwami, skrótami i opisem.
Miałem założyć temat ale postanowiłem napisać tu bo może już taka tabela istnieje? 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wątpie by coś takiego było. Telefon który masz czyli A3 może mieć różne wersje Androida i niektóre różne funkcje (ale na 99% i tak nie wiele z nich skorzystasz).
Bo z jednej strony masz hardware - czyli twardy sprzęt, w który wyposażył go producent. A potem system operacyjny - coś od Google+ coś od operatora+ coś od producenta telefonu.
Ostatnio bawiłem się wersjami developerskimi Androida i zupełnie opisanej i aktualnej dokumentacji nie znalazłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym moglibyście informować jako pierwsi o promocjach w ofercie na kartę. Wszystkie portale o braży telekomunikacyjnej napisały już o darmowym pakiecie 1GB a na stronie Orange czy blogu informacji nie ma 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):Wątpie by coś takiego było. .....
Bo z jednej strony masz hardware - czyli twardy sprzęt, w który wyposażył go producent. A potem system operacyjny - coś od Google+ coś od operatora+ coś od producenta telefonu.
Nie zrozumiałeś o co mi chodziło... 😞 A3 był tylko przykładem...
Chodzi mi o stworzenie uniwersalnej tabeli z opisami wszystkich funkcji występujących we wszystkich komórkach.
Ty wiesz np co jest do czego ale do Orange, czyli do źródła przychodzi większość ludzi po wiedzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wow! To byłaby niezła tabela i całkiem gruby podręcznik. Na pewno trzeba byłoby dużo czasu spędzać przy aktualizacji, ale gdy będzie nas tu więcej i jeśli ustalimy sobie jakieś ograniczenia, np. zajmujemy się tylko urządzeniami produkowanymi po 2015 r. to można byłoby się o coś takiego pokusić.
Dobrze rozumiem, @Jozefg, że myślisz o takiej tabeli, w której byłaby nazwa funkcji i jej krótki opis? Np.
Hotspot - zamienia nasz telefon w router Wi-Fi (umożliwia innym urządzeniom korzystanie z internetu w naszym telefonie).
VPN - uruchamia "prywatną sieć", często używany w firmach do przekazywania poufnych informacji, wymaga dodatkowej konfiguracji.
(...)