- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słownik a błędy
Wszystkie słowa z załącznika są w większości słowników języka polskiego. I sjp.pl i pwnowskim, i ten z libre czy open offica. Język jest żywy, wiele słów jest mało znanych, sugerowałbym przejrzenie słownika i usunięcia wg uznania zbędnych słów.
Poza tym zastanawiam się na ile NO robi cache na poziomie użytkownika, czy leci to z serwera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słownik a błędy
Piotrekk85 napisał(-a):I na nasz orange w pełnym edytorze też możesz włączyć...
@Piotrekk85, piszę, bo włączyłem, się położę i będę piwko pił, jak będzie się słownik "pluł". Później dokonam edycji posta, po zignorowaniu wszystkiego. Z tych wyrazów nie podkreślił błędu w wyrazie pisze(piszę). Nie da się też, z sugestii okienka, poprawić wyrazów: poloze(położę);bedzie(będzie); Puzniej(Później). Z poziomu programisty (raczej) problem jest do ogarnięcia.PS. Poprawiłem, jak obiecałem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słownik a błędy
vdsl2 napisał(-a):@burebusekMoże przypomnę z skąd te błędy klik
Tę stronę wątku przeczytałem, ale dalej nie kumam, czemu miałbym się "gimnastykować"?
Mój syn jest programistą i chociaż ich języka nie ogarniam, to jednak, gdy program jest dopracowany, to nie "sypie" się co rusz. Owszem, zdarza się kiks, ale oni są od tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słownik a błędy
Może @Piotrek lub ktoś inny z zespołu NO się wypowie, czy to błąd czy celowe zachowanie.
Nasz Orange nie jest tworem robionym od zera, a korzysta z systemu zarządzenia treścią tzw. CMS zwanym Lithium. Przy wyborze odpowiedzi pełnej mamy dwa tryby: Tekst sformatowany i HTML. W sformatowanym mamy słownik Lithium, w HTML mamy przeglądarkowy.
Obydwa słowniki mają opcję uczenia i ignorowania błędów na poziomie użytkownika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słownik a błędy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słownik a błędy
Piotrekk85 napisał(-a):Może @Piotrek lub ktoś inny z zespołu NO się wypowie, czy to błąd czy celowe zachowanie.
Nasz Orange nie jest tworem robionym od zera, a korzysta z systemu zarządzenia treścią tzw. CMS zwanym Lithium. Przy wyborze odpowiedzi pełnej mamy dwa tryby: Tekst sformatowany i HTML. W sformatowanym mamy słownik Lithium, w HTML mamy przeglądarkowy.
Obydwa słowniki mają opcję uczenia i ignorowania błędów na poziomie użytkownika.
@Piotrekk85Taki problem jest od dawna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słownik a błędy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka