Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wykonane polaczenie 1 minuta i blokada konta na podstawie art 18

ROZWIĄZANE
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Doradca na BOK nie widzi wszystkiego w każdej sytuacji. Blokada jest zakładana na postawie regulaminu, który zaakceptowałeś wkładając kartę sim do urządzenia. Tylko pisma reklamacja to działu fraud może coś zmienić.
Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

@Nowy3napisał(-a)

Polaczenia po 0 sekund i 1 sekunda 

Pisze o połączeniach po 0 i 1 sekunda. Więc system wyłapał. 

Nowy3
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Co to za Bzura. Co wyłapał? Ze dzwoniłem i osoba nie odebrała a za drugim raziem złapała mnie poczta. Co to za stek bzdur. Połączenia masowe to nie połączenie realizowane na 1 minutę i pobrane ponad 8 zł również niezgodne z cennikiem. Orange to oszuści !!!!!!!!!!

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

@Nowy3 , to dlaczego nie złożysz reklamacji? Zbadanie dokładne konta możliwe jest po złożeniu reklamacji. I pewnie będzie pozytywna jak się okaże, że to tylko kilka połączeń. 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Dwa oddechy i czas na spokój. Być może ta sytuacja spowodowała, że systemy bilingowe wykazały anomalię w rozliczeniach międzyoperatorskich. Warto wiedzieć, że operatorzy między sobą rozliczają się również za nie w pełni zainicjowane połączenia (gdy Ty jako klient nie płacisz). Pisemne zgłoszenie do działu FRAUD pozwala dokonać analizę przez "żywego" człowieka a nie tylko automat.
Nowy3

Mnie jako klienta nie interesują sprawy techniczne operatora. Swoją droga ile kosztuje połączenie do Francji ze Szwecji w roamingu? Ponad 8zl za minutę? Nie to tez nie jest stawka. Tu tez zostałem oszukany przez operatora i dziwi mnie fakt ze operator tak robi. Ja nie mogę zrobić nic i nie jest moja wina ze dzwoniłem bo po to jest telefon. Nie korzystałem z sieci nieprzepisowo. Nie wykonywałem setek połączeń i nie wysylylalem setek wiadomości. Nie miałem bezpłatnych minut!! Za każda płaciłem normalna stawkę wiec tymbarskiej dziwi mnie blokada. Odradzam korzystanie z tego operatora. Moja sprawa pewnie będzie miała finał w sądzie bo blokadę wprowadzono bezzasadnie i bez podania przyczyn a punkt regulaminu jest nieadekwatny do stanu faktycznego. Uwaga na Orange!! Oszukują i wyłudzają pieniądze pod pretekstem złego korzystania z sieci!!! Ostrzegam wszystkich uwaga na tego operatora!!

Highlighted
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Wiadomość zawiera hiperłącze
Zapoznaj się dokładnie z cennikiem na prepaidzie https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/29986/f3e4af42-ecc0-47a3-8cef-a8ab5e3e5f04

Jest coś takiego jak Strefa 5. Być może to zostało zaliczone jako roaming satelitarny czy na statku.
Nowy3

Co to za porada. Mam weryfikować zasadność opłat przez operatora w oparciu o cennik nieadekwatny do sytuacji. Połączenie było w środkowej Szwecji czyli nie na promie i nie satelita bo satelita tu nie potrzebny. Sieć telenor obsługiwała połączenia i do niej był telefon zalogowany. Wiec cena ponad 8 zł za minutę to oszustwo ale co ja mogę skoro Orange ukradł mi w sumie 100zl a nie powyższe 8. To jest w podsumowanie. Nie rozliczają poprawnie połączeń i za nie jeszcze mi zablokowali połączenia wychodzące ... jestem strasznie wpieniony na złodziejskie praktyki Orange!!!

Wpis poddany edycji - Rafał

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

A może dzwoniłeś numer podpięty pod jakąś francuską kolonię? Zaczynał się od +33 czy z innego kierunkowego?
Nowy3

Wiadomość zawiera obraz

Zgodnie z cennikiem to pola zębie do Francji powinno mnie kosztować 32gr polskich złotych a kosztowało 8,20 polskich złotych i co? Jako klient mam ciagle wisieć na słuchawce na sztywnym kablu podpięty pod płatne połączenia z biurem obsługi Orange? 

Numer zaczynał się od +33 co mnie również dziwi tak samo jak ciebie ze naliczono mi ponad 8zl a nie 32 gr.To mój biling od grudnia 2019 roku czyli można zauważyć ze wcześniej nie było również masowych połączeń .

1F9FE32D-6A5D-439F-AE2A-1BEDCAE78DDA.png

8465A8B7-D551-4716-BCDD-666287799EFA.jpeg

Wpis poddany edycji - scalenie wpisów - Rafał