Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samodzielna wymiana karty SIM przy użyciu startera prepaid

ROZWIĄZANE
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Poproście o rozmowę z przełożonym. Startery są cały czas dostępne w wielu sklepach, które nie mają opcji rejestracji. Tylko karta sim nie działa do czasu rejestracji lub skorzystania z opcji wymiany sim.

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Powiem Ci "parodia" z tą odmową sprzedaży starterów. Emotikon: sfrustrowany 

Adamiec_2005
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy

Sklep twierdzi Z ma obowiązek rejstracji koniec kropka...także chyba tylko zakup przez Internet
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

W Olsztynie w każdym kiosku mają startery, nawet w tych lokalnych, nie sieciowych.
Ron

Filia Poczty Polskiej w tym centrum Handlowym co partner Orange bez problemów kupiłem starter. Emotikon: Szczęśliwy Ale kobieta, która już lata pracuje i zna się na rzeczy Emotikon: Szczęśliwy 

Ron

Nowy Post:

Potwierdzam - Samodzielna wymiana SIM - działa.

Bez problemowo wymieniłem zużytą kartę SIM Emotikon: Szczęśliwy

muddy
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Wymieniłem samodzielnie już kilka kart SIM - żaden z zakupionych starterów Orange na kartę z ofertą głosową nie posiadał kodu PIN, więc można zaryzykować te 5 złotych. Najlepiej poszukać kart 3w1 (w trzech rozmiarach) z datą ważności do 2018-12-31 lub 2019-12-31. W końcu pozbyłem się zbędnego PINu na kilku numerach swoich i rodziny :-)

Jedna uwaga: po użyciu do wymiany karty ze startera pozwalającego na samodzielny wybór numeru telefonu po pierwszym uruchomieniu pojawia się menu zmiany numeru: nie chciałem sprawdzać czy rzeczywiście technicznie DA SIĘ w ten sposób zmienić numer, ale trzeba uważać i nie ryzykować klikania po tym menu, by swojego numeru nie stracić ;-)

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Wiadomość zawiera hiperłącze
Jak masz numer prepaid i nie masz Zetafona, takie menu można wywołać kodem - więcej info http://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4003710768,title,Zmien-swoj-numer-telefonu-,article.html
Warto pamiętać, że zmiana numeru jest nieodwracalna.
piotrKawiory
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze Wiadomość zawiera obraz

Ron napisał(-a):

Oficjalne info na temat Wymiany Karty SIM na Blog Orange Emotikon: Szczęśliwy

Z linka, który podałeś wynika, że w ofertach na kartę wymiana karty SIM, która nie wspiera LTE jest darmowa? Może to ktoś potwierdzić?orangeWymiana.jpg

Na blogu niby potwierdzone, ale mnie to jakoś nie przekonuje...

Rafał
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@piotrKawiory Jest dokładnie jak napisał Damian na blogu. Bezpłatna wymiana karty Sim nie wspierającej LTE, jest możliwa w salonie Orange.