- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
czy mógłby ktoś wyjaśnić prosto jak mogę po zakończeniu umowy przejść z abonamentu na kartę bo byłem dziś w salonie i tam usłyszałem, że mogę to zrobić na 30 dni przed końcem umowy. Nie przyjęto mojej rezygnacji i oświadczenia przejścia na kartę bo przekraczam ten próg (jeszcze mam ok. 45 dni)
Mam wątpliwości dlatego czy nie będzie potem problemu z wypowiedzeniem bo nie będzie zachowanych 30 dni.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejście na kartę można wykonać na 30 dni przed końcem umowy. Następuje z końcem kolejnego okresu rozliczeniowego.
Wcześniej możesz złożyć dyspozycję wypowiedzenia, ale wtedy telefon zostanie całkowicie wyłączony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezygnacja z abonamentu i przejście na kartę
Bo rezygnacja (wypowiedzenie) oznacza nie tyle rezygnację z abonamentu/umowy terminowej/umowy abonamentowej, ale wyłączenie numeru.
Dla Orange jest (co chcesz zrobić) to zlecenie zmiany taryfy (abonament/postpaid) na ofertę na kartę (prepaid).
Jeśli to ma odbyć się problemów można to na 30 dni wcześniej.
Robiąc to w salonie wypełniasz odpowiednie deklaracje (co do np. zgód) i masz możliwość wybrania taryfy w ofercie na kartę (bo jest kilka do wyboru).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejście na kartę można wykonać na 30 dni przed końcem umowy. Następuje z końcem kolejnego okresu rozliczeniowego.
Wcześniej możesz złożyć dyspozycję wypowiedzenia, ale wtedy telefon zostanie całkowicie wyłączony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a czy można dokonaćzmiany abonamentu na kartę np wysyłając mailem skan wniosku? ma ktoś mail do biura obslugi orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie zajmuje się ofertą na abonament, więc mogę się mylić, ale obawiam się, że nie ma możliwości zmiany taryfy z abonamentu na kartę w inny sposób niż w salonie.
A już szczególnie wątpię, aby było to możliwe przez Mój Orange (brak podpisu).
Postaram się to sprawdzić w poniedziałek - jeśli zapomniałbym odpisać, prosiłbym o jakąś informację (np. PW) 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem, że w użyciu prywatnym nie jest to zbyt powszechne, ale nie należy zapominać, że jest coś takiego jak "cyfrowy podpis kwalifikowany" zastanawiam się w tym kontekście czy takie firmy jak dostawcy usług telekomunikacyjnych są przygotowani na szybką reakcję na dokumenty elektroniczne podpisane takim certyfikatem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
nalepiej wysłać pismo do orange rezygracji abonament przez 30 dni do końca umowa
Pozdrawiam
Piotr Tomaszewski
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zweryfikowałem sprawę - rzeczywiście, jedyną możliwością przejścia z oferty na abonament, na ofertę na kartę jest zlecenie takiej dyspozycji w salonie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »