Przeniesienie numeru z abonamentu T Mobile to OFnK

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 684
  • 1

Ale to także trwa dłużej niż w salonie bo weryfikacja danych trwa.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3589
  • 9229
  • 160

@Lilienne już tłumaczę. Testowałem ostatnio obie możliwości. 

1. W salonie. Nie przeniesiesz w 1 dzień. Idziesz do salonu i rejestrują na Twoje dane starter, numer. Na drugi dzień ponowna wizyta i dopiero przeniesienie na kolejny. Czyli cały proces z 2 wizytami, to 3 dni.

2. Online. Kupujesz pierwszy lepszy starter, rejestrujesz przez bank. Wchodzisz na stronie i zlecasz przeniesienie. Najlepiej, ale czas przeniesienia, jeśli wyznaczysz datę online ok 7-9 dni. Dla mnie osobiście wygoda, bo w salonie bedą wciskać abo, a czasami nie potrafią wykonać przeniesienia i robią błędy.

W obu przypadkach wymagana jest rejestracja karty SIM (starter) pełniący numer tymczasowy, na który będzie przeniesiony numer.

😊 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1989
  • 8535
  • 68

Jak to mówią " co kto lubi. Ja akurat mam złe doświadczenia z pracownikami salomów 

• 191
  • 684
  • 1

Tak tylko rejestracja przez bank w przypadku tej osoby jest niemożliwa. Chyba że jest opcja przez profil zaufany .

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3209
  • 17180
  • 84

@Ron dobrze piszesz 😃

Ja unikam salonów jeśli tylko się da, przez internet jest wygodniej i pewniej 😎

• 191
  • 684
  • 1

Ewentualnie podpowiedzcie bo nie chce stracić tego numeru a nigdy nie robiłam tego procesu. Czyli co kupić starter w sklepie. Zarejestrować online i nie uruchamiać? Po zarejestrowaniu zlożyć dyspozycję przeniesienia przez stronę Orange?

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1989
  • 8535
  • 68

@Liliennenapisał(-a)

Ewentualnie podpowiedzcie bo nie chce stracić tego numeru a nigdy nie robiłam tego procesu. Czyli co kupić starter w sklepie. Zarejestrować online i nie uruchamiać? Po zarejestrowaniu zlożyć dyspozycję przeniesienia przez stronę Orange?

@Lilienne  to można przez selfie, albo MO jak właściciel ma jakieś usługi Orange 

• 3589
  • 9229
  • 160

@Lilienne, dokładnie tak zrobiłem. Zarejestruj i Włóż go do telefonu, przyjdą SMSy powitalne i gotowy do przeniesienia.

Wchodzisz na strone, wpisujesz dane, numer tymczasowy i przenoszony. Cały proces potwierdzenia możesz dokonać przez Profil Zaufany w Banku. Bardzo łatwy sposób.

@Lilienne  na pewno bezpieczniej. Prędzej stracić numer można w salonie jak ktoś pomiesza. 

• 191
  • 684
  • 1

Trzeba ją aktywować przed przeniesieniem?

• 3589
  • 9229
  • 160

@Lilienne starter z numerem tymczasowym musisz zarejestrować. W dniu przeniesienia numer tymczasowy zostaje zastąpiony numerem docelowym.

Pokaż szczegóły

W dniu aktywacji startera włóż tylko do telefonu, aż przyjdą SMSy powitalne.

Potem wyjmujesz, składasz zamówienie przez stronę i przeniesienie. W dniu przeniesienia numer przenoszony zostanie przypisany do karty SIM.