Przeniesienie numeru z abonamentu T Mobile to OFnK

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 684
  • 1

Spróbuje więc sama. Jeśli numer ma byç aktywowany a potem wlozona sim do urzadzenia przed przeniesieniem to tak zrobie. Myslalam że jest podobnie jak ze zmianą sim że nie aktywuje sie tej karty. Poza tym w marcu zglaszalam problem ze spamem ze strony Orange mimo braku zgody na kontakt marketingowy przychodzi marketingowy spam z orange uslugi premium typu lokalizator, bezpieczne dziecko w sieci itp. zaznaczylam tylko brak zgody z braku decyzji i zaczął sie spam. Zglosilam a Pani w salonie pomyliła numery telefonów. Przez to MO uznała tamten nr jako glowny i przeniosła go na samą gorę listy. Mimo anulowania błędnie stworzonego zgłoszenia to sie nie zmieniło, co mnie troche denerwuje. W Orange nie wiedzą jak zmienić listę numerow w MO tak by moj glowny był piereszy jak był przed tym zgłoszeniem błędnym.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3589
  • 9229
  • 160

@Lilienne  @SIM później już możesz włożyć z rana (w dniu przeniesienia) jak zobaczysz, że u obecnego operatora nie będzie zasięgu 😊

@Lilienne  a nie myślałaś o Orange FLEX? oferta w subskrypcji. Przeniesienie w 6 dni.

1. Karte SIM flexa możesz poprosić za darmo w salonie. 2. Następnie ściągasz aplikacje Orange FLEX, REJESTRUJESZ konto i przenosisz numer. Dane potwierdzasz przez Bank lub za pomocą selfie.

Bardzo prosta oferta w aplikacji masz Czat z obsługą 24/7. 

Oczywiście z kodem SUPERFLEX masz 3 miesiące za 0 zł. 

• 191
  • 684
  • 1

To nie moja SIM. Flex ma gorsze warunki w porównaniu do OFnK z uwagi na miesięczne koszty utrzymania. W OFnK mam total nielimit za 35 zł a we Flexie dopiero za 80.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21998
  • 65080
  • 873

@Lilienne dużo potrzebujesz GB miesięcznie? FLEX w najniższym planie ma 75 GB. 

• 191
  • 684
  • 1

Za te same pieniądze w OFnK mam 850 GB. Rachunek jest wobec tego prosty.

• 21998
  • 65080
  • 873

@Lilienne przeciętny użytkownik nie jest w stanie wykorzystać takiej ilości GB. Z doświadczenia wiem, że na do użytku na smartfonie wystarczy spokojnie 10 GB, 20-30 dla bardziej wymagających. Z poziomem 850 GB używam do routera a i tak trudno jest wykorzystać taki pakiet na miesiąc.

Wybór jednak należy do użytkownika.  

• 191
  • 684
  • 1

Jeśli mam prostą OFnK nie będę się bawić w subskrypcje. Dopiero u siebie z jednym w przyszlosci przejde do Flex. 

Zużycie moje jest jakie jest ale karta jest innej osoby. Chcę też za pieniądze te same wycisnąć najwięcej jak można.

IMG_20260510_195505.jpg

• 21998
  • 65080
  • 873

@Lilienne szacun za takie ilości zużycia GB 🤔

Skoro podawana jest informacja o przeniesieniu numeru na zakupiony starter, to proponowałbym zakup startera online:

https://www.orange.pl/view/kup-starter

zarejestrowanie go, a następnie przeniesienie numeru na niego. Startery zakupione online mają jeszcze więcej GB. 

Po aktywacji takiego startera oraz promocyjnym uruchomieniu pakietu bez limitu za 15 zł dostałem 3250 GB na dwa miesiące. 

Screenshot_20260510_200236_Mj Orange.jpg

Potem pakiet bez limitu będzie się odnawiał co miesiąc za 35 zł.

• 191
  • 684
  • 1

To nie tak że chce wyciągnąć najwięcej ile można. Nie chce mi się czkać aż go przyślą oraz ew płacić za dostawę. Ja doladowuje za 100 zł lub 200 zł od razu więc nie ma znaczenia te +20 GB bo noe chce mi sie bawić w 40 doladowań. I tak te 10 TB starczy na 2 lata min

Nie chodzi mi o GB nawet a o same aspekty najbezpieczniejszego przeniesienia do OFnK i tu nie myślę ani o Flex ani tym bardziej abonamencie.

Ze mnie taki uparciuch wiesz xd Jak na czymś postawię to jak dziecko, tak ma być i tyle xD. Udało mi się wywalczyć za to wyciągniecie z Orange Love numeru i żeby było śmieszniej umowa nie rozwiązała się nawet sama.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 546
  • 2714
  • 8

Skoro zużycie jest aż 700GB miesięcznie to oczywiście że warto przenieść do OFNK. Przeniesienie za pomocą kuriera raczej już nie działa. A przeniesienie jest banalnie proste i wygodne bo 100% online bez czekania na kuriera.