Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z płatnością za usługi elektroniczne Orange

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 25
  • 69
  • 0

Witam

Posiadam telefon na kartę, a na nim wolne środki, które chcę przeznaczyć na wykupienie usługi premium w jednym z serwisów. Przy próbie dokonania płatności pojawia się jednak błąd, a wraz z nim informacja o następującej treści "Według Orange to konto nie kwalifikuje się do dokonywania płatności za  pomocą Google", kod błędu to [OR_MIVEM_03]. Wyszukiwarka google znajduje jedynie podobny błąd z końcówką 02,  dotyczył on blokady na zakup wewnątrz sklepu play, co rzekomo nie jest możliwe przy telefonie na kartę. Jednak mój zakup nie dotyczy sklepu play, a interesujący mnie serwis obsługuje ten rodzaj płatności. Proszę o pomoc, jeżeli ktoś z Was zetknął się z tym problemem, lub zna jego rozwiązanie.

47 ODPOW. 47

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3352
  • 8108
  • 151

@AnZelm ,

Najlepiej zalogować się do Mój Orange i sprawdzić w ustawieniach czy nie ma blokady.

Pamiętając, że "Blokada na usługi Premium Rate zostanie odblokowana po pierwszym doładowaniu za min. 10 zł."

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6720
  • 27566
  • 219

Być może faktycznie się nie da. Zawsze możesz zadzwonić do BOK i się dowiedzieć.

• 25
  • 69
  • 0

Aktywne konto posiadam od ponad roku, było wielokrotnie doładowywane i stąd wolne środki. W Mój Orange nie mam ustawionych żadnych blokad.

• 2951
  • 7702
  • 197

Z tego co kojarzę na prepajdzie możesz tylko wysłać płatny sms celem aktywacji usługi. Jeśli serwis nie ma takiej opcji to nic nie zrobisz.

• 25
  • 69
  • 0

Błędnie kojarzysz, w artykule "Jak działa płatność za usługi elektroniczne w Orange", jest wyraźnie zaznaczone, w jakim zakresie płatność ta dotyczy również telefonów na kartę. 

• 2951
  • 7702
  • 197

Można link?

• 25
  • 69
  • 0

Mój błąd, ten artykuł to dokładnie "Dolicz do rachunku i zamów z Orange - bezpieczne i wygodne metody płatności".

https://www.orange.pl/poradnik/dolicz-do-rachunku-i-zamow-z-orange-bezpieczne-i-wygodne-metody-platn...

• 6720
  • 27566
  • 219

Ale pod tym linkiem jest tylko stara reklama. Wyraźnie zresztą jest to napisane:

Informacja prawna: Informacje w tym artykule były aktualne w czasie, gdy go publikowaliśmy. Od tego czasu nasza oferta, ceny czy dostępność produktów mogły ulec zmianie. Artykuł może posłużyć Ci, żeby sprawdzić historyczne informacje o naszych usługach i produktach. Jeśli potrzebujesz aktualnych informacji o naszej ofercie, wejdź na orange.pl lub odwiedź nas w salonach Orange.

Po prostu zrób to co jest sugerowane: skontaktuj się z operatorem. My jesteśmy tylko klientami, niekoniecznie wiemy więcej niż ty.

• 2951
  • 7702
  • 197

No właśnie, jak np. Gugiel może pobrać Twoje wirtualne złotówki, które są tylko zapisem w wewnętrznym systemie.