- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
Jeżeli telefon ma zadłużenie u operatora, to operator może zablokować IMEI i taki telefon nie zaloguje w żadnego polskiej sieci. Zadłużenie może wynikać z braku spłaty rat za telefon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
To już w ogóle nie o to chodzi bo sytuacja ma miejsce na dwóch różnych telefonach z dwiema różnymi kartami
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
Karta Play działała na Xiaomi, a na Oppo nie, po włożenie z powrotem z Oppo do Xiaomi karty Play też działała, karta Orange nie działała ani na Oppo ani na Xiaomi, po wyciągnięcie karty Orange z Xiaomi karta Play nadal działa, ale po włożeniu do Xiaomi obu kart na raz Orange i Play nie działała żadna, i po ponownym włożeniu samej karty Play ona już nie działa ☠️
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
Czyli na Oppo żadna nie działa ? Ok może po prostu telefon padł?
Na Xiaomi nie działa tylko Orange? Nie działa nic, czy tylko transmisja danych?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
Na oppo żadna, na Xiaomi nie działał Orange i Play też już nie działa,a działa dopóki nie włożyłem jednocześnie Play i Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
@6Marcin6Marcin6 a spróbuj może teraz włożyć dwie "działające" karty do tego Xiaomi, jeśli nie zadziała za pierwszym razem zamień je miejscami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
Mimo wszystko sprawdź te blokady jak proponuje @Samotnick , blokady imei różnie mogą się zachowywać np. na pierwszym slocie nie będzie działać a na drugim już tak.
Ja obstawiam właśnie blokadę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
Jak to sprawdzić?
Wpisuję kod *#06# i pokazuje że jest imei jak karta jest w 1 slocie jak i w 2
ICCID Też pokazuje
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z kartą SIM
@IreneuszCDnapisał(-a)@atlas_cudow ty tak na poważnie piszesz?
Telefony GSM to moja pasja i bajek nie piszę, ode rana wkurzasz mnie mocno, chcesz jakiś dosadny tekst uzyskać rodem z FB?
Zalecenia są prawdziwe, kwestia nie doczytania z twojej strony, mnie zastanawia, skoro uważasz się za Guru na forum, opuszczę temat, by się nie wkurzać.
Piszesz o zaleceniach ale nie pamiętasz kto, gdzie, kiedy... Trochę to naciągana teoria. Może nie mam takiego doświadczenia w kwestii telefonów (choć pasja nie oznacza wiedzy....) i nie spotkałem telefonu, który miałby w instrukcji zalecenie wyciągania karty sim na czas aktualizacji. Zresztą w dzisiejszych czasach w takiej sytuacji pojawiałby się pewnie stosowny komunikat przez aktualizacją...