Problem z kartą SIM

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Problem z kartą SIM

Jeżeli telefon ma zadłużenie u operatora, to operator może zablokować IMEI i taki telefon nie zaloguje w żadnego polskiej sieci. Zadłużenie może wynikać z braku spłaty rat za telefon.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

To już w ogóle nie o to chodzi bo sytuacja ma miejsce na dwóch różnych  telefonach z dwiema różnymi kartami 

• 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

Karta Play działała na Xiaomi, a na Oppo nie, po włożenie z powrotem z Oppo do Xiaomi karty Play też działała, karta Orange nie działała ani na Oppo ani na Xiaomi, po wyciągnięcie karty Orange z Xiaomi karta Play nadal działa, ale po włożeniu do Xiaomi obu kart na raz Orange i Play nie działała żadna, i po ponownym włożeniu samej karty Play ona już nie działa ☠️ 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Problem z kartą SIM

Czyli na Oppo żadna nie działa ? Ok może po prostu telefon padł?

Na Xiaomi nie działa tylko Orange?   Nie działa nic, czy tylko transmisja danych? 

• 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

Na oppo żadna, na Xiaomi nie działał Orange i Play też już nie działa,a działa dopóki nie włożyłem jednocześnie Play i Orange 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5931
  • 57

Problem z kartą SIM

@6Marcin6Marcin6  a spróbuj może teraz włożyć dwie "działające" karty do tego Xiaomi, jeśli nie zadziała za pierwszym razem zamień je miejscami.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

Problem z kartą SIM

Mimo wszystko sprawdź te blokady jak proponuje @Samotnick , blokady imei różnie mogą się zachowywać np. na pierwszym slocie nie będzie działać a na drugim już tak.

Ja obstawiam właśnie blokadę. 

• 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

Jak to sprawdzić? 

Wpisuję kod *#06#  i pokazuje że jest imei jak karta jest w 1 slocie jak i w 2

ICCID Też pokazuje

*Scaliłem wpisy - moderator Wojciech.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

Problem z kartą SIM

@IreneuszCDnapisał(-a)

@atlas_cudow ty tak na poważnie piszesz?

Telefony GSM to moja pasja i bajek nie piszę, ode rana wkurzasz mnie mocno, chcesz jakiś dosadny tekst uzyskać rodem z FB?

Zalecenia są prawdziwe, kwestia nie doczytania z twojej strony, mnie zastanawia, skoro uważasz się za Guru na forum, opuszczę temat, by się nie wkurzać.

Piszesz o zaleceniach ale nie pamiętasz kto, gdzie, kiedy... Trochę to naciągana teoria. Może nie mam takiego doświadczenia w kwestii telefonów (choć pasja nie oznacza wiedzy....) i nie spotkałem telefonu, który miałby w instrukcji zalecenie wyciągania karty sim na czas aktualizacji. Zresztą w dzisiejszych czasach w takiej sytuacji pojawiałby się pewnie stosowny komunikat przez aktualizacją...