- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli mam telefon na karte taryfa orange Free i doladowalem dzisiaj płatny pakiet elastyczny internetowy za 10zl 10gb na 10dni to czy automatem orange przyznaje mi 0,51gb neta do wykorzystanie w ramach roamingu w taryfie 1? Czy w jakiś sposób muszę aktywować to jakoś aby naliczyl mi się ten bonus? Doladowalem dzisiaj ten pakiet i mam tylko info w mój orange ze mam 10gb na 10dni i koniec a gdzie sprawdzę czy i ile mam do wykorzystania neta w UE?Dziękuję za odpowiedz
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nowygo82 napisał(-a):
Jeśli mam telefon na karte taryfa orange Free i doladowalem dzisiaj płatny pakiet elastyczny internetowy za 10zl 10gb na 10dni to czy automatem orange przyznaje mi 0,51gb neta do wykorzystanie w ramach roamingu w taryfie 1? Czy w jakiś sposób muszę aktywować to jakoś aby naliczyl mi się ten bonus? Doladowalem dzisiaj ten pakiet i mam tylko info w mój orange ze mam 10gb na 10dni i koniec a gdzie sprawdzę czy i ile mam do wykorzystania neta w UE?Dziękuję za odpowiedz
Limit do wykorzystania w UE jest przyznawany automatycznie. Nie musisz tego w żaden sposób aktywować.
Sprawdzenie limitu powinno być możliwe SMS-em o treści ILE pod 8095 (dla ofert na abonament), przy czym obecnie to nie działa - jest to już zgłoszone.
Edit2:
◄ SMS 8095 działa (wyłącznie dla ofert na abonament)
W ofertach na kartę do sprawdzenia stanu konta w roamingu służy kod: *124*# → ale podaje on jedynie info o stanie środków konta głównego i promocyjnego, ich ważność oraz nazwę taryfy [bez info o zużyciu pakietu internetowego - sorki za zamieszanie @manyaky]
Teoretycznie powinny działać kody czy SMS-y dedykowane dla konkretnego pakietu. I tak np. dla:
- Elastycznego Pakietu Internetowego powinien działać SMS o treści ILE na nr 360;
- pakietu Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich oraz GB (w opcji jednorazowej za 35 zł/31 dni) SMS o treści ILE na nr 696 lub kod *102*74*01#
ale z tego co już niżej napisał @Jarek wnioskuję, że powyższe esemesy/kody nie "nadążyły" jeszcze nad zmianami w rozliczaniu tychże pakietów w roamingu. Ech!
Stan konta (w tym pakietu danych w roamingu) można sprawdzać w aplikacji Mój Orange (wyłącznie dla ofert na abonament). Warto mieć jednak na uwadze to, że dane w niej wyświetlane nie aktualizują się w czasie rzeczywistym - Moderator Wiktor ►
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pakiet neta do wykorzystania w ramach roamingu (aktywacja i weryfikacja informacji)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nowygo82 napisał(-a):
Limit do wykorzystania w UE jest przyznawany automatycznie. Nie musisz tego w żaden sposób aktywować.
Sprawdzenie limitu powinno być możliwe SMS-em o treści ILE pod 8095 (dla ofert na abonament), przy czym obecnie to nie działa - jest to już zgłoszone.
Edit2:
◄ SMS 8095 działa (wyłącznie dla ofert na abonament)
W ofertach na kartę do sprawdzenia stanu konta w roamingu służy kod: *124*# → ale podaje on jedynie info o stanie środków konta głównego i promocyjnego, ich ważność oraz nazwę taryfy [bez info o zużyciu pakietu internetowego - sorki za zamieszanie @manyaky]
Teoretycznie powinny działać kody czy SMS-y dedykowane dla konkretnego pakietu. I tak np. dla:
- Elastycznego Pakietu Internetowego powinien działać SMS o treści ILE na nr 360;
- pakietu Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich oraz GB (w opcji jednorazowej za 35 zł/31 dni) SMS o treści ILE na nr 696 lub kod *102*74*01#
ale z tego co już niżej napisał @Jarek wnioskuję, że powyższe esemesy/kody nie "nadążyły" jeszcze nad zmianami w rozliczaniu tychże pakietów w roamingu. Ech!
Stan konta (w tym pakietu danych w roamingu) można sprawdzać w aplikacji Mój Orange (wyłącznie dla ofert na abonament). Warto mieć jednak na uwadze to, że dane w niej wyświetlane nie aktualizują się w czasie rzeczywistym - Moderator Wiktor ►
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pakiet neta do wykorzystania w ramach roamingu (aktywacja i weryfikacja informacji)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety, ani ILE, ani *124*# nie pokazują, ile danych w roamingu pozostało do wykorzystania (np. z 1,76GB w ramach pakietu no-limit za 28/35zł).
Takiej informacji również nie jest w stanie udzielić infolinia i kieruje sprawę do działu reklamacji, który takie rzeczy sprawdza po 10 dniach - bardzo pomocne, gdy potrzebujemy takiego info "na już".
PS Witam wszystkich na forum.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć 🙂 Witamy Cię gorąco w społeczności Nasz Orange 🙂
Chciałbym bardzo Cię przeprosić, ale to prawda - w obecnym czasie, nie można sprawdzić stanu limitu roamingowego w ofercie na kartę, ale nasi specjaliści usilnie pracuja nad wprowadzeniem takiej możliwości 🙂
Przepraszamy, że tyle to trwa, ale po prostu oferta na kartę jest nieco bardziej skomplikowana od oferty na abonament 😉
Według posiadanych przeze mnie informacji, po wykorzystaniu 80 i 100% limitu, powinieneś dostać SMS ze stosowną informacją.
Prosimy o jeszcze trochę cierpliwości 😉
Pozdrawiam, Jarek 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdzie znajdę informację w jakiej kolejności schodzą pakiety internetowe w roamingu UE. Np. mam włączony elastyczny pakiet internetowy oraz rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich oraz GB na 31 dni. Z którego pakietu najpierw będą schodziły dane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »