- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niedziałające połączenia po przeniesieniu numeru do Orange.
Witam.
Tak jak w temacie, przeniosłem numer z plusa na kartę do Orange free na kartę. Początkowo działał mi tylko internet, czasem udało się wysłać SMS-a, dzwonić się nie da ani do mnie ani ja do kogoś. Gdy ja dzwonię to cisza - brak jakiegokolwiek sygnału tak jakbym w ogóle nie dzwonił,a jak dzwoni ktoś do mnie to jest " przepraszamy nie możemy zrealizować tego połączenia"
Byłem w salonie, dostałem nową kartę problem się poprawił na tyle że smsy mi działają, połączenia dalej nie.
Dzwoniłem do Orange, za pierwszym razem pan powiedział że mam włączony ekstra numer i po wyłączeniu po 24h powinno być ok. Nie jest.
Drugi raz pan mi włączył widoczność numeru bo mówił że miałem wyłączony i że to naprawi, dalej nic.
Co ja mam dalej robić ?
Tak dzwonić i czekać 24h to mogę przez tygodnie bo każdy może mieć inne podejrzenia.
Problem występuje także po przełożeniu karty do innego telefonu, restarty, tryb samolotowy, zmiany w ustawieniach sieci nic nie zmieniają. Wykluczam więc problem z moim urządzeniem.
Dodam jeszcze że gdy próbuję użyć jakiegoś krótkiego kodu to wyskakuje mi błąd sieci.
Gdy mam ustawione 5g lub LTE to mam pełen zasięg i pokazuje sieć orange, gdy zmienię na 3g to sieci nie wykrywa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdarza się że po przeniesieniu numeru pomiędzy operatorami występuja problemy z polaczeniami ze wszystkimi lub jedną konkretną siecią. Zadzwoń na BOK *100, poproś maxa o dział techniczny uslug mobilnych i zgłoś tam problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zgredzionapisał(-a)
...Gdy mam ustawione 5g lub LTE to mam pełen zasięg i pokazuje sieć orange, gdy zmienię na 3g to sieci nie wykrywa.
To że nie wykrywa sieci 3G to normalne: w Orange już nie ma sieci 3G, została wyłączona jakiś czas temu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zgredzio Tak jak wspomniano 3G nie działa w Orange, ale dodam tylko, że najlepiej używać trybie "Auto", tak aby telefon mógł się zalogwać w sytuacji awaryjnej rownież do 2G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zgredzio Co to za terminal, który obsługuje 5G a nie ma funkcji VoLTE?