Jak przebywam już dłużej zagranicą to moge korzystać z pakietów internetowych 5G?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 65
  • 95
  • 1

Jak przebywam już dłużej zagranicą to moge korzystać z pakietów internetowych 5G?

Mam pytanie o pakiety internetowe 5G. Czy mogę z takiego pakietu korzystać za granicą, kiedy przebywam tam już długo ( kilka miesięcy) , oczywiście chodzi o pakiet GB w roamingu? 

Znalzlam pakiet 30 GB ( 8,47 GB roamingu  )za 30zł . Czy będę ponosić dodatkowe koszty ? 

*Post wydzieliłem z tematu ✈ Roaming w Unii i poza Unią Europejską w ofercie na kartę ✈ - Rafał

8 ODPOW. 8

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35107
  • 293

Technologie w roamingu nie są gwarantowane, więc pytanie o pakiety ileś tam G nie mają sensu.
Tak naprawdę pytasz o FUP. Zgodnie z przepisami dodatkowe opłaty wejdą, pakiety nie.

• 65
  • 95
  • 1

Mnie chodzi tylko o ten pakiet Roamingu? Bo teraz cały czas korzystam i nie mam dodatkowych opłat, więc stąd pytanie. Kiedy obecny się skończy czy mogę włączyć następny, czy tylko jeśli na terenie Pl. go aktywuje to będę mogła korzystać?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62787
  • 860

@roxiu możesz nie skorzystać z tego.pakietu, jak już dłuższy czas jesteś za granicą. Obowiązuje Polityka Uczciwego Korzyatanua (FUP). Zasada jest taka, jeśli w czasie 4 miesięcy, ponad połowa czasu numer jest zalogowany w roamingu, to po włączeniu pakietu będzie naliczana opłata za korzystanie z transnisji danych, a zakupiony pakiet nie będzie działał.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Prędkości w roamingu są przycięte, np. w Niemczech do 15-20 Mbit, niezależnie od technologii.

• 65
  • 95
  • 1

Czyli ten obecny działa, ale następny już może nie działać? Ciekawe.

• 8678
  • 35107
  • 293

Czego nie rozumiesz? Poszukaj sobie o FUP. Wszystko znajdziesz bez zawracania głowy, trzeba tylko przeczytać zasady.

• 65
  • 95
  • 1

Nie rozumie że numer przebywa lata za granicą a może korzystać z pl pakietu.

. Więc stąd pytanie jak to możliwe? 

Czytaj ze zrozumieniem ?

*Edytowałem treść- moderator Wojciech.

• 8678
  • 35107
  • 293

Pytasz to odpowiadam: FUP. Nic tu moje nastawienie nie ma do rzeczy. Ja nie wymyśliłem FUP, a jest to możliwe bo ktoś to wymyślił i wdrożył. Jeśli jeszcze cię nie obciążyli to się ciesz, ale nie licz na więcej.