Jaki numer sms-a o treści KARTA?

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 646
  • 4

Kolega chce sprawdzić status swojej karty, ponieważ nie działa mu 5G, ale podane w internecie numery nie działają.

Ten daje zwrotny komunikat, że nieprawidłowa treść. 80190

A ten nie daje informacji w ogóle zwrotnej. 80233

Po licho zmieniają te numery, a teraz nie działa żaden a niby ma informować jaką mamy kartę 2G 3G czy LTE i 5G.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

• 191
  • 646
  • 4

Dopiero teraz dostałem (on również) z numeru 80233 taką odpowiedź.

"Twoj telefon nie jest na liscie rekomendowanych przez Orange. Proponujemy jego wymiane w celu zagwarantowania rozmow w 4G. Nie musisz wymieniac karty SIM. Pozdrawiamy, Orange".

Więc jest komunikat, że nie ma potrzeby wymieniać karty SIM a jedynie sam telefon nie jest wspierany do rozmów, co u mnie jest zrozumiałe (router), a u kolegi jakiś jednak chyba problem z jego modelem, marką itp.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@klient5  jeżeli 80233 nie działa, zawsze można dopytać w BOK.

• 191
  • 646
  • 4

Pytał... to powiedzieli, że ma niewspierany model telefonu a jego akurat jest wspierany więc wiesz, oni na BOK często sami nie wiedzą na czym siedzą.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@klient5  to skoro wspierany to trzeba złożyć reklamacje. Nie zaszkodzi też powiedzieć,  że kupowany w Orange. Dużo zależy czy kolsuntant kumaty.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62783
  • 860

@klient5 numer 80233 służy do sprawdzenia działania VoLTE na karcie SIM:

https://www.orange.pl/zobacz/wylaczamy-3g

Do włączenia bezpłatnie 5G i/lub sprawdzenia statusu yo warto skorzystać z aplikacji Mój Orange:

https://biuroprasowe.orange.pl/informacje-prasowe/bezplatne-i-bezterminowe-5g-dla-klientow-korzystaj...

Numer 80190 służy do sprawdzenia poprawności zarejestrowanego numeru.

Wysyłanie SMS o treści numer telefonu.

• 191
  • 646
  • 4

Piszą jednak na swoich stronach tak

"Wymiana kart SIM 2G i 3G w salonie Orange jest bezpłatna – sprawdź, jaki typ karty posiadasz, wyślij SMS o treści KARTA pod numer 80233".

Więc...tylko zamieszanie z tymi informacjami jakie publikują.

• 191
  • 646
  • 4

Dopiero teraz dostałem (on również) z numeru 80233 taką odpowiedź.

"Twoj telefon nie jest na liscie rekomendowanych przez Orange. Proponujemy jego wymiane w celu zagwarantowania rozmow w 4G. Nie musisz wymieniac karty SIM. Pozdrawiamy, Orange".

Więc jest komunikat, że nie ma potrzeby wymieniać karty SIM a jedynie sam telefon nie jest wspierany do rozmów, co u mnie jest zrozumiałe (router), a u kolegi jakiś jednak chyba problem z jego modelem, marką itp.

• 21561
  • 62783
  • 860

@klient5 najlepiej, jak telefon jest z dystrybucji Orange, wtedy jest pewność co do poprawności działania usług. Wyjątkiem są iPhone i większość Samsungów. Niektóre modele innych producentów też zadziałają, ale to już meteda prób i błędów oraz koszty po stronie użytkownika.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

@ketrasaArturnapisał(-a)

najlepiej, jak telefon jest z dystrybucji Orange, wtedy jest pewność co do poprawności

No, taka prawie pewność... Dość często, nawet tu na forum, ludzie się skarżą, że mimo posiadania urządzeń z dystrybucji Orange coś tak im nie działa tak jak trzeba.

• 21561
  • 62783
  • 860

@Ianus72 kilka telefonów z dystrybucji Orange zakupiłem i nigdy nie miałem problemów z telefonami w Irange. Czy działają w innej sieci? Z tym bywa już różnie.