- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolega chce sprawdzić status swojej karty, ponieważ nie działa mu 5G, ale podane w internecie numery nie działają.
Ten daje zwrotny komunikat, że nieprawidłowa treść. 80190
A ten nie daje informacji w ogóle zwrotnej. 80233
Po licho zmieniają te numery, a teraz nie działa żaden a niby ma informować jaką mamy kartę 2G 3G czy LTE i 5G.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dopiero teraz dostałem (on również) z numeru 80233 taką odpowiedź.
"Twoj telefon nie jest na liscie rekomendowanych przez Orange. Proponujemy jego wymiane w celu zagwarantowania rozmow w 4G. Nie musisz wymieniac karty SIM. Pozdrawiamy, Orange".
Więc jest komunikat, że nie ma potrzeby wymieniać karty SIM a jedynie sam telefon nie jest wspierany do rozmów, co u mnie jest zrozumiałe (router), a u kolegi jakiś jednak chyba problem z jego modelem, marką itp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki numer sms-a o treści KARTA?
Pytał... to powiedzieli, że ma niewspierany model telefonu a jego akurat jest wspierany więc wiesz, oni na BOK często sami nie wiedzą na czym siedzą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5 to skoro wspierany to trzeba złożyć reklamacje. Nie zaszkodzi też powiedzieć, że kupowany w Orange. Dużo zależy czy kolsuntant kumaty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5 numer 80233 służy do sprawdzenia działania VoLTE na karcie SIM:
https://www.orange.pl/zobacz/wylaczamy-3g
Do włączenia bezpłatnie 5G i/lub sprawdzenia statusu yo warto skorzystać z aplikacji Mój Orange:
Numer 80190 służy do sprawdzenia poprawności zarejestrowanego numeru.
Wysyłanie SMS o treści numer telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piszą jednak na swoich stronach tak
"Wymiana kart SIM 2G i 3G w salonie Orange jest bezpłatna – sprawdź, jaki typ karty posiadasz, wyślij SMS o treści KARTA pod numer 80233".
Więc...tylko zamieszanie z tymi informacjami jakie publikują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dopiero teraz dostałem (on również) z numeru 80233 taką odpowiedź.
"Twoj telefon nie jest na liscie rekomendowanych przez Orange. Proponujemy jego wymiane w celu zagwarantowania rozmow w 4G. Nie musisz wymieniac karty SIM. Pozdrawiamy, Orange".
Więc jest komunikat, że nie ma potrzeby wymieniać karty SIM a jedynie sam telefon nie jest wspierany do rozmów, co u mnie jest zrozumiałe (router), a u kolegi jakiś jednak chyba problem z jego modelem, marką itp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5 najlepiej, jak telefon jest z dystrybucji Orange, wtedy jest pewność co do poprawności działania usług. Wyjątkiem są iPhone i większość Samsungów. Niektóre modele innych producentów też zadziałają, ale to już meteda prób i błędów oraz koszty po stronie użytkownika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)najlepiej, jak telefon jest z dystrybucji Orange, wtedy jest pewność co do poprawności
No, taka prawie pewność... Dość często, nawet tu na forum, ludzie się skarżą, że mimo posiadania urządzeń z dystrybucji Orange coś tak im nie działa tak jak trzeba.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 kilka telefonów z dystrybucji Orange zakupiłem i nigdy nie miałem problemów z telefonami w Irange. Czy działają w innej sieci? Z tym bywa już różnie.