- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Domyślnie włączona blokada na połączenia wychodzące w roamingu międzynarodowym
Nie będę odnosił do personalnych wycieczek. Dałem Ci kilka rozwiązań. Nikt nie ma szklanej kuli. Otaguję parę osób z Orange by Ci potwierdziły lub zaprzeczyły @Wojcieszko, @RaDo_sny, @Jarek.
I jeszcze raz napiszę: nie ma magicznego kodu/usługi, która na prepaidzie zawsze umożliwi proste wybieranie. Zawsze powinien działać kod *123 i dalej. I blokada którą widzisz jest skutkiem braku prostego wybierania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ewentualnie spróbuj wybrać operatora ręcznie. Jeżeli mówimy o Chorwacji to spróbuj wybrac T-Mobile... Jak nie poskutuje to zostaje *123*....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolega @Anonim pomylił forum z BOK...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaknapisał(-a)Kolega @Anonim pomylił forum z BOK...
Niczego kolego nie pomyliłem. Gdyby ktoś jednak posiadał wiedzę nt. rozwiązania zagadkowej blokady, uprzejmie proszę o wpis. Będę tutaj zaglądał od czasu do czasu, z nadzieją, że mimo wszystko znajdzie się ktoś taki. Wszystkim dziękuję za próbę pomocy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem kto jeszcze ma to potwierdzić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Twoja rada jest mniej więcej taka: Jak cię boli ręka to ją utnij. Dopraw protezę. Najlepiej drewnianą. Taką jakiej już nigdzie nie ma. Więc nie doprawisz (ale w domyśle).
Dziękuję!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Odświeże temat bo dzisiaj się okazało że na moim iPhonie gdzie mam 4 eSIMy w Orange na Kartę nie działają żadne wychodzące za granicą i po wpisaniu problemu wyskoczył mi ten temat.
Po pierwsze bardzo mnie to zaskoczyło bo używałem Play przez 7 lat i nigdy nie miałem tego rodzaju problemów za granicą.
Zawsze używam SIM w prepaidzie, nigdy kontrakty.
Po drugie, wydało mi się to prawie NIE możliwe żeby operator robił takie cyrki i stawiał takie blokady. Jeżdżę po świcie od 30 lat i wiele trików widziałem, ale ten z blokadą nie zmieścił mi się w głowie. Oczywiście próbowałem wszystkich znanych kodów GSM USSD ale żaden nie działał, error na jakiejkolwiek próbie.
Oczywiscie wszystkie SIMy są na kasie i rozmowy przychodzące i SMS śmigan bez problemów.
Po trzecie, triki które znalazłem z kodem 123 i numer to śmiech na sali hahaha, kto to widział żeby w 2023 do tego w UE robić takie cyrki żeby zadzwonić z numeru który legalnie zasilasz ( płacisz ) i żebyś nie miał możliwości szybkiego zadzwonienia w razie jakiejś emergencji!!!
Po tych wszystkich próbach z kodami i przejechaniu kilku stron Web doszłem do jednego wniosku, albo Orange Polska ********** albo jest jakiś błąd w oprogramowaniu Orange lub iOS i zacząłem kopać po stronie iPhona.
Zadziałało!!!
Rozwiazanie, które działa w moim iPhonie…
za każdym razem jak przepinam eSIM i złapie sieć, w moim przypadku Orange ES, muszę wejść do ustawień iOS, telefon i wejść do zakładki „pokazywać numer podczas dzwonienia” odświeżyć i załatwione, wszystkie wychodzące i wchodzące jak i SMS śmigają.
Tak jak powiedziałem, wyglada na Bug w oprogramowaniu operatora, który wbija Apple na swoją listę, mój jest Orange54.0, albo robią to specjalnie żeby ludzie przechodzili na kontrakty.
Orange Polska!!! wstyd żeby tak ludzi nabijać w butelkę tyle lat!!!