- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamknięte porty na TP-Link Archer MR600
No to powinno być dobrze.
Możesz sprawdzić czy to chodzi o konkretny numer portu dla testów ustawiając przekierowanie inaczej, z czegoś co na pewno nie powinno być blokowane.
Ale i tak diagnozowalbym dalej narzędziami typu netstat, tak jak sugeruje @Samotnick ; można dojść do tego gdzie jest problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamilowskyy8 Sprawdź w takim razie przy pomocy Wiresharka czy przychodzi ruch na wymagany port.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zastanawia mnie także czy na pewno posiadam publiczne ip. Na routerze nigdzie nie jestem w stanie zobaczyć publicznego IP i jedyna opcja to strony typu "whatismyip".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy aby na pewno adres serwera to 192.168.1.100 ? Zrobiłeś rezerwacje IP czy po prostu wyłączyłeś DHCP na serwerze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamilowskyy8 Adres WAN wskazuje jakbyś zestawił połączenie po IPv6. Pokaż adresy ze strony https://test-ipv6.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezerwacja IP poniżej.
Adresy ze strony także poniżej.
Wireshark nie pokazał mi nic, chyba że po prostu źle sprawdzam. Też zrzut ekranu poniżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamilowskyy8 Adres odpowiada na pingi. Ustaw w Wireshark filtr na konkretny port i spróbuj połączyć się z zewnątrz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Raz coś tam mi się wyświetliło wcześniej a teraz w Wireshark znowu nic. Uruchomiłem serwer i od nowa wpisałem filtr wireshark żeby sprawdzić dla pewności jeszcze raz. Na dole zrzuty ekranu z Wireshark przed ponownym sprawdzeniem i po.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okej więc tak. Nie znam się kompletnie na tym programie więc proszę wybaczyć jeśli to nie jest istotne. Po odświeżeniu listy serwerów dopiero coś wyskakuje w programie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamilowskyy8 Nie rozumiem dlaczego Twój komputer próbuje się połączyć z routerem na porcie 25565. Przecież na nim nie ma serwera gry.
Jeżeli chcesz sprawdzić czy serwer jest dostępny z zewnątrz to musisz łączyć się z zewnątrz.
PS Możesz wykorzystać telefon, jego przeglądarkę i połączenie komórkowe. Wystarczy w pasku przeglądarki wpisać adres_ip:numer_portu. Powinno przyjść połączenie TCP z adresu zewnetrznego.