Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wifi 5 na Funbox 3 vs Funbox 6

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 972
  • 3181
  • 0

@j131  A Twój smartfon ma wifi 5?

• 972
  • 3181
  • 0

@j131  Działa już switch i fun box jest ok @agat13  Coś jest nie tak gdy idę z telefonem do 2 pokoju gdzie jest swb nie robi przełączenia na swb ciągle pokazuje połączenie z fun boxa.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6312
  • 25766
  • 216

Gdybyś czytał to co piszę do Ciebie, to byś wiedział.

• 972
  • 3181
  • 0

@j131  To jest z swb z panelu konfiguracyjnego a co do switcha on nie jest uszkodzony bo urządzenia na nim działają i nawet jak  zaznaczę aktywny na 2.4 i 5 i dam zatwierdz to dalej jest to samo.

swb.jpg

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6312
  • 25766
  • 216

@Januszbba 

Nic mi nie wiadomo o konfiguracji SWB. Tobie też jest on najprawdopodobniej zbędny. Nie mam nic więcej na ten temat do powiedzenia, nie przywołuj mnie, proszę.

• 972
  • 3181
  • 0

@j131  Mam takie coś i jest teraz już ok ?  wifi 2.4 i 5 są połączone w 1 i na fun box i w swb 

123.jpg

• 49
  • 134
  • 0

j131  A Twój smartfon ma wifi 5?

Naprawdę myślisz że ktoś w tych czasach nie ma telefonu z Wifi 5?.

_________

* Edycja wpisu - Bartłomiej

• 972
  • 3181
  • 0

@Rbej Sam krytujesz swoją postawą własną sieć co masz czyli Orangej, a po 2 Ty myślisz, że każdy użytkownik tutaj  jest wszechwiedzący na temat usług Orange i zna akurat każde ich działanie jak i zachowanie w danym momencie w 100 procentach oprócz herosów tutaj ponieważ mam do nich wielki szacunek bo oni mają bardzo dużą wiedzę co do Orange więc daruj sobie to co piszesz ja mogę być zielony i nie ukrywam tego i dlatego Proszę tu o pomoc może czasami nie każdy rozumie co pisze choć staram się żeby było inaczej  ale jeśli tak było to  Przepraszam nie chciałem swoją postawą kogokolwiek tutaj zniechęcić do siebie każdego tutaj szanuje i lubię ale akurat Ciebie nie lubię bo Twoja wypowiedź była nie miła i tyle zero zrozumienia i tyle @Rbej  ja te 200 mb/s zaakceptuje nie będę  z tego powodu płakał... bądź spokojny może kiedyś będzie lepiej. 

_________

* Edycja wpisu - Bartłomiej

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2354
  • 13022
  • 62

@Januszbba jakbyś poczytał na forum, to byś ekspertem został i może i Herosem, ale jest jak jest, podziwiam cierpliwość pomagających tobie 😎

Trzeba mieć na uwadze ograniczenia sprzętowe FunBox 3.0 i twojego sprzętu, jak ma być szybko, to Funbox 6 czy lepiej 10 i korzystać z wi-fi 7, jak to pisał niedawno na forum jeden taki, ale szukać mi się nie chce tematu, wi-fi 7 teraz, sprzęt zmodernizować i będzie tak jak w umowie, lub jeszcze szybciej, ba 8Gb/ s  najlepiej 😃

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2354
  • 13022
  • 62

@Januszbbanapisał(-a)

@agat13  Jeśli na fun box 3.0 i SWB mam ok 200 mb/s na wifi 5 ghz a mam na tel wifi 5 więc tu lepiej nie będzie wymieniając na fun box 6.0 jeśli chodzi o samo polepszenie prędkości tak to można będzie podsumować? 

Tak z ciekawości... Nic z FunBox 3.9 nie korzystało w czasie testu szybkości na telefonie 🤔

Bo ja zgadnę w ciemno, że kilka urządzeń, wtedy test jest lipny, inna sprawa, budżetowe telefony nie są mega szybkie po wifi i LTE ba 5G, jak ma być szybko, to coś od 2K zł, czy ekonomicznie 1k zł i nie u Samsung bo tam trzeba minimum 409 zł dorzucić, dlatego preferuje Motorole, bo są tańsze, ale miałem iPhone 12, był szybki po wifi i LTE 😎

Ja na budżetowym Infinix hot 30 5G, taki wynik uzyskałem 😃

Screenshot_20241117-201048.jpg

 Ale to nie max prędkość, bo komputer w drugim pokoju, ściąga pliki z netu i sporo wysyła 😎

Jednak nigdy nie zbliży się do max prędkości, producent oszczędza na podzespołach, flagowe telefony, potrafią wyczerpać łącze, tu prym wiodą produkty Apple 😃