- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Witam mam problem z konfiguracją Tp link ne211 + HX510 jednostka zewnętrzna po ustawieniu i zmierzeniu wykazuje doskonały zasieg LTE ok 85% po przejściu dalej zgłasza błąd " nie wykryto sygnału zmień lokalizację i wykonaj ponownie pomiar" mierzą kilkukrotnie zasięg się Waha od 72 do 92% zasięgu po przejściu dalej i próbie konfiguracja jednostki wewnętrznej niby ja wykrywa ale nie idzie przejść dalej do konfiguracji ponieważ pokazuje błąd " niestabilna sieć spróbuj później" niby idzie się połączyć z internetem ale non stop zrywa połączenie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
@Dawido1 podajesz, że niby łączy się z internetem, czyli połączenie masz, czy nie? Czy na pewno masz połączenie z nadajnikiem Orange? Karta SIM też jest włożona?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Może problemem jest wifi bo na zrzucie widać że ten zasieg jakiś mizerny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
@Dawido1 czy sprawdzałeś czy karta SIM działa w innym urządzeniu? Jakie masz ustawienia sieci w odbiorniku/modemie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Może ustawiania APN są błędne? Kilka razy już miałem taki przypadek, że router złapał złe ustawiania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
@Dawido1 Zdjąłeś PIN z karty jak jest napisane w opiniach o produkcie w sklepie Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Orange tak konfiguruje sprzedawane przez siebie urządzenia, żeby użytkownik po podłączeniu od razu mógł korzystać z internetu. Jeśli jest kłopot z uruchomieniem, to albo użytkownik coś źle wykonał, albo jest wada fabryczna urządzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
wszystko jest wykonane jak w instrukcji napisane może coś nie tak z urządzeniem wewnętrznym na chwilę podpiąłem ruter Alcatel i działał dość stabilnie nie idealnie ale dużo lepiej
@Samotnick napisał(-a)
@Dawido1 Zdjąłeś PIN z karty jak jest napisane w opiniach o produkcie w sklepie Orange?
tak pin zdjęty
@ketrasaArtur napisał(-a)
@Dawido1 podajesz, że niby łączy się z internetem, czyli połączenie masz, czy nie? Czy na pewno masz połączenie z nadajnikiem Orange? Karta SIM też jest włożona?
Połączenie jest tylko często zrywa je
Karta SIM na miejscu
@Cracers napisał(-a)
Może problemem jest wifi bo na zrzucie widać że ten zasieg jakiś mizerny.
Mizerny bo byłem na zewnątrz koło urządzenia zewnętrznego