- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
A tego TP linka nie można konfigurować normalnie przez przeglądarkę? Bo takie ustawianie przez aplikację wg mnie jest mało wygodne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
- W starym modemie dzialalo
Tak przez przeglądarkę, przez aplikację nie idzie nic więcej zrobić tylko podstawowa konfiguracja
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Strasznie słabo widać parametry. Prawdę mówiąc prawie ich nie mogę odczytać ( wiek już nie ten). Ale widać, że korzystasz z IPv6. Weź sobię przełącz APN na IPv4 dla świętego spokoju na przyszłość. Zasięgu to nie poprawi, ale wykluczymy pewne ewentualne niedociągnięcia tego protokołu.
A odnośnie samego problemu, to jesteś pewny że zewnątrzny modem jest ustawiony w kierunku najbliższego BTS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
@Dawido1napisał(-a)Wszystko nowe w sobotę rozpakowane z pudełka
I są połączone kablem? To stań blisko AP ("jednostki wewnętrznej") z tym telefonem i wtedy spróbuj. Zapomnij wcześniej wszystkie inne sieci WiFi które masz zapamiętane w telefonie, a które telefon może automatycznie stosować. Jest istotne żeby mógł się połączyć JEDYNIE z "jednostką wewnętrzną".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Tak nawet widać wieczorem czerwone światła wierzy w linii prostej to jakieś 5-6 km. odnośnie IPv6 to nie idzie przestawić na IPv4 automatycznie przerzuci na IPv6 podczas logowania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Robiłem tak wszystko było zapomniane i od nowa i zawsze jest to samo ciągle są zaniki sygnał jaki można zaobserwować dzisiaj to od 25%do 75% coraz bardziej się przekonuje że to wina sieci a nie sprzętu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
Sorry, ale nic nie napisałeś co mogłoby naprowadzić na jakieś inne pomysły. Masz możliwość przeprowadzenia jakiejś elementarnej diagnostyki? Podłączyć PCta do kabli i zobaczyć co się w LAN dzieje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tp link ne211 + HX510
- Jeśli przy pierwszej konfiguracji ustawienia są na IPv4 nie chce się połączyć w ogóle że siecią jeżeli później chce przestawić w ustawieniach to zmieni mi z automatu na IPv6