- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
Ok tylko proszę o podpowiedź jak mam wpisać ten adres, bo w routerze u mnie niema chyba takiej opcji, w tym starym routerze sprawdzałem była końcówka 116, a w tym 110
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
192.168.1.111
192.168.1.112
itd
ew sprawdź może od początku
192.168.1.2
192.168.1.3
192.168.1.4
z palca w przeglądarce
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
Tak tylko
(Serwer IP: 192.168.1.123 – stały adres serwera wbudowanego w kontroler pH.
Local WiFi IP: 192.168.0.20 – adres przydzielony dla kontrolera przez lokalną sieć WiFi (router) ) - wpis z instrukcji
I mojemu sterownikowi został przydzielony adres 192.168.1.110 .
Taki widnieje w przeglądarce sterownika, w routerze i tym adresem próbowałem się połączyć wewnątrz mojej sieci
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
Ew. weź podłącz smartfon do tego samego ip. I sprawdź czy możesz wejść do telefonu przez ip. Jak telefon nie ma tej funkcji, to pobierz aplikację share me https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaomi.midrop&hl=pl&gl=US
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
@AdamFnapisał(-a)I mojemu sterownikowi został przydzielony adres 192.168.1.110 .
Taki widnieje w przeglądarce sterownika, w routerze i tym adresem próbowałem się połączyć wewnątrz mojej sieci
OK. Czyli łączysz się ze sterownikiem przez jego własne WiFi (SQCmini WiFi czy jak go tam nazywa) przez www dostępne pod fabrycznym adresem.
Natomiast nie odpowiada strona www sterownika jeśli używasz adresu przypisanego sterownikowi przez Twój ruter.
Ale czy pomiędzy tymi dwoma próbami wejścia na stronę sterownika zmieniłeś też sieć WiFi do której jesteś zalogowany na urządzeniu z którego próbujesz wejść na stronę sterownika?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
@AdamF: robi się bałagan... może "adresuj" posty przy pomocy znaczka @ żeby wiadomo było komu odpowiadasz...
Wchodzenie z przeglądarki na własny adres nie ma wielkiego sensu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
Tak rozłączyłem się z wifi sterownika i połączyłem z moją siecią wifi I w przeglądarce każdej pokoleji wpisywałem ten przydzielony adres.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
@AdamF: no to przyznaję że jestem w kropce. Nie wiem co jeszcze można zrobić. Poza przyjęciem że to jednak jest inny adres i próbowaniem każdego możliwego po kolei - jak sugeruje @Piotrekk85 .
Acha, a jaki właściwie był powód wymiany rutera skoro stary dziłała(ł) OK? Może tu gdzieś się czai pułapka...
Nie podoba mi się w tej konfiguracji pokrywanie się adresacji IP stosowanej przez sterownik i przez ruter. Niby nie jest to zabronione ale nie podoba mi się. Ja bym skonfigurował lokalną sieć w ruterze na inny zakres adresów. Najlepiej na taki sam jaki miał stary ruter.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
Inna opcja to zmień szyfrowanie na wpa lub wep (jeśli jest).